У Кривому Розі розпочалося будівництво нового сучасного спортивного комплексу для водних видів спорту з 25-метровим басейном.

Як повідомляє Дніпропетровська облдержадміністрація, зведення спорткомплексу буде відбуватись за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Новий басейн з'явиться на колишньому пустирі на вулиці Олександра Поля.

Відео дня

"Це дуже важливий проєкт для Кривого Рогу. Потрібен і для дітей, і для дорослих", - сказав з цього приводу народний депутат України Юрій Корявченков.

У Кривому Розі будують спорткомплекс з басейном

Басейн буде пристосований для людей з інвалідністю. Тут будуть обладнані пандуси і спеціальний підйомник для спуску у воду.

За проєктом, басейн матиме 5 доріжок глибиною від 1,2 до 1,8 м. У ньому буде обладнана сучасна система очищення води і застосовані енергозберігаючі технології.

Внутрішні приміщення будуть включати рецепцію з просторим вестибюлем, гардеробну з буфетом, а також кімнати для персоналу. Крім цього, в спорткомплексі розмістяться тренерські, роздягальні і тренажерний зал.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський в рамках програм "Здорова Україна" і "Велике будівництво" презентував у Києві сучасний урбан-парк для занять вуличними видами спорту. До 2023 року подібні парки планується відкрити практично у всіх обласних центрах.