У Львові невідомі пошкодили скульптуру "Впевнена" / фото Facebook/ Павло Гудімов

Ввечері, 22 серпня, невідомі пошкодили скульптуру "Впевнена". Її тимчасово встановлено в Стрийському парку у рамках Львівського тижня скульптури 2023.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, жіночу скульптуру облили речовиною, схожою на технічне мастило, та хотіли підпалити. Зазначається, що охоронець парку помітив скупчення людей перед скульптурою близько 23:00 та одразу викликав поліцію.

"Правоохоронці перевіряють камери спостереження, щоб встановити обставини та осіб, що скоїли правопорушення. Куратор проекту Павло Гудімов вже виїхав на місце та тісно співпрацює із правоохоронцями", - йдеться у повідомленні міськради.

Відео дня

Гудімов у Facebook також прокоментував інцидент. За його словами, цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста та продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі. 

"Але я, як куратор Тижня, схиляюсь до того, що цей акт вандалізму відбувся на замовлення. Поки триває слідство і встановлення осіб, які скоїли цей акт - я не володію інформацією про корінь зла", - заявив куратор проекту.

У Львові невідомі пошкодили скульптуру 'Впевнена': облили мастилом та хотіли підпалити

Довідка УНІАН. Скульптура "Впевнена" встановлена в рамках тимчасової виставки, яка складається із восьми сучасних скульптур колекції Канівського мистецького об’єднання "ЧервонеЧорне". Її відкрили у межах щорічного "Львівського тижня скульптури". Виставка буде доступною для всіх до листопада 2024 року.

Скульптура "Впевнена" - скандал через мистецтво 

У Львові розгорівся скандал через виставку сучасної скульптури, яку розгорнули у Стрийському парку. Мова йде про вісім скульптур українських та зарубіжних митців. Однак сучасне мистецство не всім прийшлися до смаку.

Містян обурила скульптура оголеної жінки з ознаками ожиріння авторства Василя Корчового під назвою "Впевнена".

Вас також можуть зацікавити новини: