Ілюстрація УНІАН

Відтік кадрів на підприємствах Групи компаній «Метінвест» в 2020 році скоротився з 11% до 8,6%.

Таких результатів, серед іншого, вдалося досягти за рахунок високих зарплат на підприємствах гірничо-металургійного комплексу, йдеться в публікації Uaprom.info «Траєкторія зростання: Куди рухаються зарплати в ГМК».

«Компанія досягла найнижчого за останні десять років відтоку завдяки постійному розвитку систем адаптації, утримання, навчання і мотивації співробітників», - повідомили в прес-службі «Метінвесту».

Відео дня

У свою чергу в «АрселорМіттал Кривий Ріг» повідомили, що за підсумками минулого року, на тлі погіршення ситуації на ринку праці України в цілому, відтік персоналу в компанії знизився наполовину.

Як повідомляв УНІАН, раніше «Метінвест» анонсував підвищення заробітної плати виробничому персоналу ряду підприємств групи з 1 травня 2021 року за підсумками роботи в 2020 році. Зокрема, за підсумками щорічної оцінки персоналу будуть переглянуті й встановлені нові індивідуальні доплати в розмірі від 5% до 25%.

У компанії відзначають, що зарплати в «Метінвесті» на 10-15% вище, ніж у підприємств-конкурентів. Станом на березень середня зарплата на підприємствах групи становить 20,4 тис. грн, що істотно вище середньої заробітної плати в Україні. При цьому за останні два роки заробітна плата на підприємствах «Метінвесту» зросла до 22%, тобто група повністю покривала зростання інфляції за цей період.

Крім підвищення зарплат, співробітники «Метінвесту» мають можливість збільшувати свої доходи до 10% шляхом участі в програмах операційних поліпшень і подання пропозицій, пов'язаних з підвищенням безпеки та ефективності виробництва.