У компанії наголошують, що зарплати в "Метінвесті" на 10-15% вищі, ніж у підприємств-конкурентів / фото Метінвесту

З 1 травня 2021 року "Метінвест" підвищить заробітну плату виробничому персоналу низки підприємств групи за підсумками роботи у 2020-му.

Про це повідомляє прес-служба компанії. Зазначається, що таким чином "Метінвест" прагне й надалі залишатися в лідерах за рівнем продуктивності та мотивації персоналу.

При перегляді зарплат, зазначають у "Метінвесті", буде враховано рівень інфляції та відтоку кадрів. У компанії розповіли, що хочуть вирівняти оклади робітників, що виконують однакові завдання в рамках однієї професії та кваліфікації.

Відео дня

Читайте такожЗа рік криворізькі підприємства Метінвесту перерахували державі 10 мільярдів гривеньВодночас підвищення зарплати поки не торкнеться адміністративного та управлінського персоналу компанії.

"Група мотивує співробітників, які роблять найбільший внесок в ефективність технологічних процесів і якість продукції. Водночас персонал допоміжних професій, а також співробітники з низькою кваліфікацією отримають нижчий перегляд, що мотивуватиме їх розвиватися і здобувати нові знання та кваліфікацію", - йдеться у повідомленні "Метінвесту".

Так, за підсумками щорічної оцінки персоналу з 1 квітня буде переглянуто і встановлено нові індивідуальні доплати у розмірі від 5% до 25%.

Крім підвищення зарплат, співробітники "Метінвесту" мають можливість збільшувати свої доходи до 10% через участь у програмах операційних покращень і подання пропозицій, пов'язаних із підвищенням безпеки й ефективності виробництва. 

У компанії наголошують, що зарплати в "Метінвесті" на 10-15% вищі, ніж у підприємств-конкурентів. Станом на березень середня зарплата на підприємствах групи "Метінвест" складає 20,4 тис. грн (це суттєво вище від середньої заробітної плати в Україні).

Підраховано, що за останні два роки заробітна плата на українських підприємствах "Метінвесту" зросла до 22%, тобто група повністю покривала зростання інфляції за цей період.

Крім того, відтік персоналу в компанії торік знизився з 11% до 8,6% завдяки розвитку систем адаптації, утримання, навчання та мотивації співробітників.