Яків Воронін

Рада громадського контролю (РГК) при Бюро економічної безпеки України виконуватиме роль комунікатора з бізнесом та суспільством для оперативного розв’язання проблем, пов’язаних довкола функціонування БЕБ.

Про це в ефірі "Першого ділового" заявив голова РГК Яків Воронін.

"Наша робота будуватиметься за принципом комунікатора: ми зараз розказуємо, як ми будемо працювати, як буде працювати Бюро економічної безпеки - і робимо це на різних платформах, таких як громадські організації, міжнародні організації, конференції, платформи. Тобто різні майданчики, на яких ми зможемо донести до бізнесу інформацію про роботу БЕБ, чим РГК може бути корисною для бізнесу, як бізнес може до нас звертатися, як комунікувати, щоб швидко реагувати на певні дії як зі сторони БЕБ, так і зі сторони суспільства", - зазначив Воронін. 

За словами Вороніна, РГК при БЕБ буде реагувати на всі звернення бізнесу, де мова йде про порушення його прав.

"У нас є можливість скомунікувати та вказати, що, з точки зору суспільства і сприйняття певних дій Бюро економічної діяльності, зроблено не так. Безумовно, ми дивимось як працюють РГК при інших органах, ми розуміємо, що до нас будуть звертатися у випадку будь-яких порушень - як і до інших органів, на кшталт Ради бізнес-омбудсмена", - вказав Воронін.

Наприкінці серпня Кабмін за підсумками конкурсу призначив Вадима Мельника директором БЕБ.