Владлен Неклюдов (ліворуч на фото) вніс альтернативний законопроект про декриміналізацію порно / фото УНІАН

Перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики нардеп Ярослав Железняк розповів, що він прочитав альтернативний законопроект до декриміналізації порно від депутата Владлена Неклюдова ("Слуга народу"), який збираються реєструвати.

За його словами, можна було сміливо називати "Про захист прав корумпованих правоохоронців". Альтернативний законопроект зберігає право відкрити кримінальну справу, як і зараз, за будь-який порноконтент. І платний, і особисті ню-переписки.

"Єдина зміна – "обілєчувати" зможуть дорожче, бо покарання більше: мінімум 85 тис штрафу (вп'ятеро вище, ніж зараз), максимум – 12 років в'язниці, майже як за умисне вбивство", - написав Железняк.

Відео дня

Нардеп іронічно відзначив, що дуже сподівається на те, що автор цієї ініціативи Неклюдов справді намагався захистити дітей, як вказує у пояснювальній.

"Чи навіть заборонити українцям "викликати сексуальне збудження". І лише випадково замість цього посилив повноваження силовиків шантажувати за приватні нюдси. В будь-якому випадку раджу колегам читати текст законопроекту, а не лише пояснювальну. І сподіваюся, що комітет зможе захистити права людей, а не годівницю деяких працівників органів", - додав Железняк. 

Декриміналізація порно в Україні - деталі

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про декриміналізацію порнографії в Україні. Проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо забезпечення свободи від втручання в приватне життя людини зареєстровано під номером 9623, йдеться на сайті парламенту. Його ініціаторами виступили одразу 25 народних обранців. 

За словами нардепа Ярослава Железняка, кримінальна відповідальність залишиться виключно за порно без згоди (порнопомста, deep fake), екстремальне порно (насильництво, зоо-, некрофілія) та порно з дітьми і для дітей. 

Вас також можуть зацікавити новини: