В Ірпінському краєзнавчому музеї відбудеться презентація пам’ятної монети 'Дорога життя'

3 березня 2023 року о 13.00 год. в Ірпінському краєзнавчому музеї відбудеться презентація пам’ятної монети "Дорога життя". Монета створена групою волонтерів, які від початку повномасштабного вторгнення російської армії на  Київщину займалися евакуацією цивільного населення з Ірпеня та прилеглих населених пунктів Приірпіння на згадку про часи випробувань і як уособлення звитяги, сили духу й наполегливої боротьби українців за свою незалежність та свободу.

Монету можна придбати, всі кошти будуть спрямовані на придбання автомобілів швидкої допомоги, спецобладнання для евакуації цивільного населення в районах бойових дій.

Аверс монети являє собою Герб Ірпеня.

Відео дня

Реверс - зображення Романівського моста через річку Ірпінь, який під час ворожих атак став дорогою життя для тисяч мирних мешканців, які тікали від обстрілів. Під час евакуації це був єдиний шлях до порятунку з захопленого передмістя Києва. Люди переходили зруйнований міст, ховались під ним під час обстрілів російських окупантів, а під ними вирувала вода.

Монета – це знак пам’яті про тих, хто врятувався, тих, хто загинув під час евакуації та тих, хто допомагав рятуватись.

Представлять монету та розкажуть передісторію створення волонтери, які під час військових дій разом евакуйовували цивільних, допомагали військовим, а згодом об’єдналися й створили БО "БФ "Вистояли.Відродимося.Відбудуємо".

Презентація пройде за підтримки Ірпінського міського голови Маркушина О.Г.

Контакти:

+380 98 78 48 270  Біла Ірина

http://vystoyaly.org.ua/

Місце проведення: м. Ірпінь, вул Шевченка, 4, приміщення краєзнавчого музею.