Конкурс робітничих професій WorldSkills Ukraine стартує в жовтні / фото Метінвест

У жовтні 2021-го року стартує конкурс професійної майстерності WorldSkills Ukraine для молодих фахівців та школярів. Генеральний партнер заходу вже шостий рік поспіль - група "Метінвест".

Конкурс пройде у два етапи: перший, регіональний, відбудеться у жовтні-листопаді 2021-го, а другий, всеукраїнський, - у квітні-травні 2022 року.

Змагання цьогоріч відбудуться за 18 компетенціями, з них 12 – для учнів закладів профосвіти та кваліфікованих працівників і 6 – для школярів. Суть завдань - продемонструвати свої практичні навички за певний проміжок часу.

Відео дня

Читайте також"Метінвест" підтримав безпеку на ДонеччиніЦього року "Метінвест" виступив ініціатором проведення додаткових проектів, щоб популяризувати технічні професії та підвищити стандарти профтехосвіти. Так, на учасників регіональних конкурсів з вересня 2021 року чекають майстер-класи з виконання конкурсних завдань, екскурсії на підприємства та зустрічі з топ-менеджерами групи.

Школярі 8-х та 9-х класів у Маріуполі, Запоріжжі та Кривому Розі вже у жовтні зможуть взяти участь у профорієнтаційній програмі Steel Craft, тобто спробувати себе в робочій професії.

Як розповів генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков, компанія стала партнером WorldSkills Ukraine із моменту заснування конкурсу у 2016 році. За його словами, за 15 років роботи "Метінвест" спрямував на сферу освіти 180 млн грн, за його підтримки впроваджено десятки професійних та освітніх стандартів. Також Риженков згадав, що компанія будує перший в Україні гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка".

"Усе це ми робимо для того, щоб молоді люди знайшли себе в професіях, а українці могли пишатися розвитком технологій у своїй країні", - наголосив гендиректор "Метінвесту".

Worldskills Ukraine – частина міжнародного конкурсу Worldskills International, який називають олімпійськими іграми для студентів і працівників віком 18-22 роки. У нашій країні конкурс проводиться з 2016 року.