Кирило Тимошенко

В Україні створять мережу доступної спортивної інфраструктури, а також комплексні медичні обстеження для осіб, старших за 55 років. Це передбачає нова президентська програма "Здорова Україна", розповів у Facebook заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Найцінніший ресурс, який є у кожного з нас, - це здоров'я. До цього часу в Україні не було жодної комплексної національної програми, яка б передбачала роботу з усіма віковими категоріями з єдиною метою – щоб українці жили довше і здоровіше", - зазначив він. 

За словами Тимошенка, до розробки програми "Здорова Україна", яку напередодні презентував на форумі "Україна 30" президент Володимир Зеленський, залучили низку профільних міністерств та десятки фахівців з різних галузей.

Відео дня

Зокрема, в рамках програми впровадять нову концепцію цікавих для дітей уроків фізкультури, а також реформують систему шкільного харчування. По всій країні популяризуватимуть спортивні секції та гуртки, розроблять онлайн-додатки для занять спортом та побудують 873 "активних парків" та спортмайданчиків з вільним доступом для кожного.

Окремий напрямок програми "Здорова Україна" - розвиток системи медичної профілактики та допомоги.

"Здоров'я має бути новим трендом в Україні. Інакше кількість населення буде продовжувати зменшуватися. Бо, на жаль, за середньою тривалістю життя (72 роки) Україна сьогодні займає 115-те місце у світі", - каже Тимошенко.

Тому для людей віком понад 55 років введуть безкоштовні повні медичні обстеження кожних 2 роки (для окремих категорій - частіше). Паралельно в ході президентського "Великого будівництва" модернізують приймальні відділення у лікарнях по всій країні.

"В результаті час надання першої медичної допомоги займає не кілька годин, а 20-30 хвилин. Адже сама Конституція визначає, що людина, її життя і здоров'я є найвищою соціальною цінністю", - додав Тимошенко.

Одним із перших сучасних спортивних просторів стане урбан-парк на ВНДГ у Києві. Раніше Кирило Тимошенко, який координує програму Володимира Зеленського "Велике будівництво", поділився планом сучасного спортивного кластеру, де буде скейт-парк, скеледром, майданчики для футболу, баскетболу, йоги, тенісу та багато іншого.