Стерненко створив петицію за заборону в'їзду для росіян / ДПСУ

Відомий громадський активіст та популярний політичний YouTube-блогер Сергій Стерненко створив петицію з пропозицією заборонити в’їзд на територію України громадянам країни-агресора Росії.

Відповідний документ з’явився у доступі на сайті Офісу президента.

Стерненко пояснив, що заборона необхідна з міркувань національної безпеки в умовах збройної агресії на Донбасі та окупації Криму.

Відео дня

"Прошу президента України з метою захисту громадян України та національної безпеки держави в умовах триваючої збройної агресії РФ проти України ініціювати запровадження заборони для громадян РФ на відвідування території України або запровадження візового режиму", – йдеться у тексті петиції.

Читайте такожУ Чернівцях "антивакцинатори" вийшли на пікет під ОДА (фото)Документ з’явився на сайті 2 листопада і за добу набрав уже 10 837 голосів (станом на 15:00 3 листопада) з 25 тисяч необхідних. Всього збір голосів триватиме ще 91 день.

Наразі в Україні вже існують обмеження на в’їзд для росіян, проте вони стосуються тільки тих громадян, що незаконно відвідували анексований Крим, окупований Донбас, брали участь у незаконних збройних формувань "ЛДНР" або відкрито підтримували збройну агресію Росії проти України.

Раніше з пропозицією заборонити гастролі в Україні усіх російських виконавців звертався український продюсер Ігор Кондратюк.

Після того, як ініціатива Кондратюка набрала необхідну кількість голосів, президент Володимир Зеленський переадресував її до СБУ й РНБО.

Вас також можуть зацікавити новини