На трасі Н-31 Дніпро – Решетилівка на Дніпропетровщині 19 серпня у 12:00 стартує заїзд гоночних болідів "Естонія" Формула-3. Машини, здатні розвивати швидкість до 250 км на годину, перевірять якість відновленої дороги. 

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

Для участі у випробуваннях запрошено відомих автогонщиків Олександра Медведченка, Володимира Гавриленка та Віктора Поварова. Боліди, що у минулому брали участь в історичних гонках, надані технічним музеєм "Машини часу", 

Відео дня

"Наразі траса збудована до каналу Дніпро – Донбас. Саме час перевірити якість дорожнього покриття!" – зазначається у повідомленні Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

Гонщики проїдуть трасою 14 км та поділяться враженнями.

Подивитись на заїзд зможуть усі бажаючі. Старт відбудеться у Петриківському районі біля дворівневої розв’язки на км 21+900. 

Траса Дніпро – Кобеляки – Решетилівка поєднує Дніпропетровську область з Полтавською. Дорога створюється за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Добудувати трасу у межах Дніпропетровщини планується цього року.

Раніше перший заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко анонсував плани цього року оновити 6500 км доріг: 4500 км державних та 2000 км місцевих.