Будівельники обіцяють врахувати принципи безбар'єрності та інклюзії / фото facebook.com/AleksandrSkichko

У Каневі біля Шевченківського культурного центру, який нещодавно було добудовано в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", тепер створюють сучасний парк.

Про це розповів у Facebook голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

"Ми вдихаємо життя в центр міста. Замість сірої буденності, тут буде все, що потрібно для якісного дозвілля", - написав Скічко.

Відео дня

Відбудова Шевченківського центру, за його словами, стала першим кроком для цього.

Парк, облаштування якого вже розпочали, матиме найбільший в місті дитячий майданчик, функціональні спортивні локації, зокрема, для людей з інвалідністю. Будівельники обіцяють врахувати принципи безбар'єрності та інклюзії.

"Ми відбудували Шевченківський культурний центр. Але лишити ззовні все без змін - це як зробити капремонт в одній кімнаті, а решту квартири лишити в розрусі. Ми ж за комплексний підхід у будь-якому проекті", - додав голова ОДА.

Фото facebook.com/AleksandrSkichko
Фото facebook.com/AleksandrSkichko

Як відомо, історія будівництва Шевченківського центру почалася ще 36 років тому, а завершити цей довгобуд вдалося за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Заклад називатиметься Shevchenko HUB.

Нагадаємо, у 2021 році в рамках "Великого будівництва" стартувала також програма "Велика реставрація" з відновлення визначних історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини, вона розрахована на кілька років.