Відомого волонтера Олексія Кучапіна знайшли мертвим / Фото: Olexii Kuchapin / Facebook

Поліція перевірить усю наявну інформацію стосовно загибелі Олексія Кучапіна, а також чекає на висновки низки судово-медичних експертиз.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, повідомила прес-служба МВС.

Читайте такожАктивісти влаштували акцію протесту під МВС через розслідування смерті волонтера Кучапіна (фото, відео)

Відео дня

"Провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Провадження саме за цієї статтею реєструється завжди, коли знаходять тіло людини і якщо є підозра, що смерть настала з якихось негативних обставин. Проте, під час огляду місця загибелі Олексія Кучапіна, фактів, які одразу б вказали на насильницький характер смерті, виявлено не було. Але правоохоронці ретельно перевірять усі можливі версії його загибелі", - йдеться у дописі.

За словами заступника міністра, під час огляду квартири правоохоронці, окрім документів та особистих речей померлого, на столі виявили передсмертну записку.

Всі речові докази направлені на проведення відповідних експертиз, зокрема, гістологічної, хімічної, фармакологічної, графологічна та психологічної. Оглянувши квартиру, поліцейські встановили, що обстановка всередині не була порушена, двері без пошкоджень.

Шевченко також повідомив, що правоохоронці відшукали свідка, з яким спілкувався загиблий перед смертю. За словами речника МВС, свідок надав важливі покази для слідства.

Як повідомляв раніше УНІАН, 16 липня у Києві зник керівник ГО "Дім милосердя Київ" Олексій Кучапін. Чоловік сказав рідним, що їде в Дніпро, й зник. За словами знайомих, останнім часом волонтер займався розслідуванням справ, пов'язаних з експортом дітей, та намагався допомогти вирватися з рабства дівчаткам-сиротам.

Також він допомагав безпритульним та намагався повертати відібрані у бабусь й інвалідів квартири. До речі, 6 липня в Олексія Кучапіна з дружиною Оленою народилася донька Емма.