Вранці 22 вересня невідомі скоїли замах на друга і помічника Зеленського / фото REUTERS

Військовий експерт вказав на факти, що свідчать про непрофесійність злочинця, який обстріляв автомобіль Сергія Шефіра – першого помічника і близького друга президента України Володимира Зеленського.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зазначається, що, на думку правоохоронців, стрілок був профі, але експерт стверджує, що це не так.

Того ранку Сергій Шефір сів на пасажирське сидіння, поруч з водієм та їхав з котеджного містечка в селі Іванковичі в Офіс президента – через села Кременище, Ходосівка та Лісники. Десь на цьому відрізку злочинець випустив в автомобіль близько двадцяти куль. Дві з них "прошили двері" та потрапили у водія.

Читайте такожТочно не інсценування: у МВС розкрили нові подробиці про замах на друга Зеленського (фото)На думку фахівця зі стрілецької зброї Ігоря Кіма, стрілянина велася поодинокими кулями, а не автоматичною чергою, і стріляв саме непрофесійний кілер.

"Обрана позиція для стрільби не була зручна. Це говорить про непрофесійність самого стрілка. "Заговорити" в цій справі можуть навіть гільзи, вже знайдені на місці засідки. Сам патрон – спеціальний", – зазначив експерт.

За його словами, законно такий патрон може отримати тільки військовий або силовик на службі. З огляду на це, знайдені на місці злочину гільзи значно звужують пошук злочинця або злочинців.

"Це патрон спеціальний. Пробивна здатність кулі – достатня, щоб "прошити" легкі метали", – додав експерт.

Що стосується мотивів скоєного злочину, то робочими версіями замаху на Шефіра називають його діяльність й спробу дестабілізувати ситуацію в країні.

Зазначається, що Сергій Шефір був непублічним чиновником. Він нібито повинен був зайняти місце керівника Офісу президента, але сам цього не захотів.

Слідству належить встановити, яка ж була мета вбивства непублічного Шефіра.

Замах на Шефіра: що відомо

Як повідомляв УНІАН, у середу, 22 вересня, вранці в районі села Лісники Київської області невідомі особи відкрили вогонь по автомобілю першого помічника президента України Сергія Шефіра.

У результаті обстрілу поранення отримав водій. Сам Шефір не постраждав.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія припустив, що злочинці стріляли саме по Шефіру, а у водія влучили випадково.

А радник голови Офісу Михайло Подоляк, коментуючи напад, заявив, що для нього він є очевидною спробою демонстративного вбивства ключового члена команди.

Вас також можуть зацікавити новини