'Запоріжсталі' подякували за безперебійне постачання кисню до Запорізької обласної інфекційної лікарні

Наразі за підтримки металургійного підприємства "Запоріжсталь" триває відновлення після пожежі будівлі Запорізької обласної інфекційної лікарні – опорного інфекційного медзакладу в регіоні.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

У медзакладі подякували "Запоріжсталі" (входить до групи "Метінвест") за безперебійне постачання кисню та ремонтні роботи у відділенні, що постраждало від пожежі у лютому.

"Ми дуже вдячні "Запоріжсталі", тому що вони нас повністю забезпечують киснем... На сьогодні "Запоріжсталь" допомагає нам обладнанням – закупили ШВЛ-апарати. Тому, звісно, вдячні за підтримку", – сказала Ірина Кулєш, т. в. о. директора Запорізької обласної інфекційної лікарні.

Читайте такожУ "Метінвесті" розповіли, скільки компанія витратила на боротьбу з коронавірусомФахівці наголошують: у період пандемії коронавірусу співпраця медзакладів з бізнесом вкрай важлива. За словами політичного експерта Дмитра Левуся, допомога від великих гравців ринку багато в чому допомагає подолати кризову ситуацію.

На сьогодні "Метінвест" - один з найбільших постачальників кисню до лікарень. Коли в жовтні Україна зіткнулася з його дефіцитом, компанія істотно наростила його відвантаження до медзакладів. Загалом за 2021 рік підприємства "Метінвесту" безкоштовно передали майже 6 тис. тонн рідкого та понад 182 тис. кубометрів газоподібного кисню понад сотні лікарень у 17 областях країни.