У МВС прокоментували збільшення штрафів за "п'яне" водіння і порушення ПДР / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Міністерстві внутрішніх справ очікують, що завдяки новому закону про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху та керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння смертність на дорогах знизиться на 10-15%.

Як інформує прес-служба МВС, про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Прийняття даного законопроекту – це велика перемога і крок вперед. Парламентарії підтримали проект закону дещо в обрізаному вигляді, зокрема, не підтримали норми про заборону водіям виходити з авто без дозволу поліцейського», - зазначив він.

Відео дня

Також заступник міністра додав, що після набрання законом чинності, поліцейські будуть зобов’язані ставити знаки, які попереджають про режим контролю швидкості.

Читайте такожУ МВС пообіцяли тимчасово не штрафувати "євробляхерів": названо терміни

Підвищення штрафів за порушення ПДР: що треба знати

16 лютого Верховна Рада посилила відповідальність за порушення ПДР та керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

За закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху" (реєстраційний номер 2695) проголосували 325 народних депутатів.

Зокрема, штраф за перевищення швидкості більш як на 50 км на годину, згідно з законом, збільшено з 510 до 1700 грн.

Штраф за керування авто у стані сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, становить до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тис. грн).