Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою під час робочої поїздки на Черкащину відвідали культурний центр "Шевченко HUB" у Каневі, який цього року був добудований за президентською програмою "Велике будівництво".

Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.

Будинок культури на 700 місць у Каневі залишався довгобудом протягом 36 років, роботи там вдалося відновити цього року.

Відео дня

"Довгобуд включили до програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Роботи стартували у березні. І о диво – на кінець серпня будівництво Шевченківського центру загальною площею 8 495 кв. м було завершене. Впоралися за… 5 місяців", – повідомляє у Facebook заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво"  Кирило Тимошенко, який відвідав "Шевченко HUB" разом з Главою держави та першою леді.

За словами голови Черкаської ОДА Олександра Скічка, при будівництві центру мали на меті не просто облаштувати концертну залу, яка б використовувалася кілька разів на рік, а створити активний публічний простір. Тому на одному з поверхів з’явилися сучасна виставкова зала та школа мистецтв на 19 аудиторій. У залі передбачені екран та необхідне обладнання для демонстрації фільмів. Усі приміщення обладнані за принципами інклюзивності й доступні для людей з інвалідністю.

У "Шевченко HUB" також є екран та необхідне обладнання для демонстрації фільмів.

Під час візиту президентське подружжя переглянуло фрагмент мультимедійної вистави "Звільнення Шевченка" режисера Євгена Степаненка. Вони також відвідали виставку вишитих рушників Наддніпрянщини ХХ – початку ХІ століття та оглянули сквер та спортивний майданчик на прилеглій території.

Як відомо, програма президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" передбачає оновлення і будівництво сотень об'єктів соціальної інфраструктури по всій Україні.