Металіст

У Луганську завершився стартовий матч 28-го туру чемпіонату української футбольної Прем'єр-ліги, в якому харківський «Металіст» виграв у «Зорі» - 3: 1. 

Як повідомляє кореспондент УНІАН, це був перший матч харків'ян після перемоги над київським «Динамо» і виходу на чисте друге місце в турнірній таблиці. І, в першу чергу, було цікаво подивитися як «Металіст» впорається з нервовою напругою, що виникла після того, як у команди з'явився реальний шанс виграти срібні медалі та путівку в Лігу чемпіонів УЄФА. Гості з самого початку позначили свою перевагу. А на 21-й хвилині перетворили перевагу в грі на перевагу в рахунку. Марлос зробив передачу на Хав'єра, а той на Сосу, удар якого припав під саму дальню штангу - 1:0.

Після цього моменту гравці обох команд ще багато атакували, але до кінця першого тайму змінити рахунок так і не змогли. При цьому, один луганчанин Желько Любеновіч створив більше гостроти, ніж усі гравці «Металіста» разом узяті.

Відео дня

Початок другого тайму виявилося куди більш багатим на події ніж весь перший. Вже на 48-й хвилині Яник Болі зрівняв рахунок. А через дві хвилини суддя призначив пенальті у ворота господарів поля за порушення правил на Марко Девічеві. 11-метровий реалізував Хав'єр Клейтон - 1:2.

Після цього знову пішла відкрита гра з безліччю моментів біля воріт обох команд. До певного часу це не приносило результату, а на 71-й хвилині долю матчу вирішив Соса. Вілліан зробив м'яку передачу в район 11-тиметрової позначки, звідки Соса класним ударом з літа забив м'яч у ворота луганчан - 1:3.

Таким чином, харків'яни здобули чергову перемогу і збільшили відрив від «Динамо» в турнірній таблиці до шести очок. Правда, у киян є гра в запасі. У кожному разі, для того, щоб гарантувати собі друге місце за підсумками чемпіонату, «Металісту» досить набрати 4 очки в останніх двох матчах.