Андрій Шевченко дав велике інтерв'ю головному італійському спортивному ЗМІ / ffu.ua

Головний тренер збірної України дав велике інтерв'ю La Gazzetta dello Sport.

Завтра відбудеться товариський матч в Генуї між Італією та Україною. Андрій Шевченко, який кращу частину кар'єри провів на Апеннінах, дав інтерв'ю провідному італійському ЗМІ, повідомляє SportArena.

Про те, чому Україна зіграє товариський матч саме з Італією

Відео дня

«Зіграти з Італією на її полі було моїм проханням. Це спосіб показати близькість між нашими країнами — італійці завжди дуже доброзичливо ставилися до українців. Моїм першим виїздом за кордон була поїздка до Італії — Рим і Агрополі під Неаполем. Там був молодіжний турнір, і я став кращим бомбардиром.

Граючи в Італії, я забив багато голів. В Італії я познайомився з дружиною, в Італії народився мій перший син Джордан... Я відсвяткував його народження як раз в Генуї, забивши Сампдорії. Я тоді провів ніч у лікарні з Крістен, майже не спав, ледве чув будильник. Ми їхали в Геную автобусом, я запізнився, всі сміялися.

Для мене матчі з Італією завжди особливі. Наприклад, гра на чемпіонаті світу 2006 року. Це чудова футбольна країна».

Про важливість товариського матчу

«Матч з Італією дозволить оцінити прогрес збірної. Але важливіше, звичайно, гра з Чехією, яка може забезпечити нам прохід далі. Моя головна мета зараз — вивести Україну на Євро. Ситуація в країні як і раніше, складна, є конфлікт, економічні складнощі, це дуже впливає на футбол.

Українцям у Шахтаря і Динамо складно проявити себе, адже в командах багато іноземців, а вони залишаються в запасі. Тому ми змушені викликати футболістів, які не грають в основі, але хочуть показати себе. У нас є дуже хороші гравці: Ярмоленко, Коноплянка, Марлос, Малиновський. Команді не вистачає досвіду, але настрій позитивний. Італія завжди може розраховувати на індивідуально сильних футболістів, а ми робимо ставку на колектив».

Про збірну Італії під керівництвом Роберто Манчіні

«Зараз збірна Італії тільки будується. Манчіні — досвідчений тренер, він багато виграв, знає, що потрібно для успіху. Я дивився останні чотири матчі Італії. Манчіні шукає підходящу формулу, пробує різних гравців. Італійський футбол на підйомі, йдемо зміна поколінь, бракує талантів немає. Про високий рівень італійських тренерів знають у всьому світі.

Довгий час клубам не вистачало грошей, щоб купувати зірок, тому тренеру потрібно було вигадувати щось особливе — вони працювали над тактикою, винаходили нові методи тренувань. Це чудові приклади для наслідування. Тренери зробили італійський футбол багатшими».

Читайте такожУ збірній України перед матчами з Італією і Чехією відбулася рокіровка

Про свого помічника Мауро Тасотти

«Тассотти дуже мені допоміг. У мене з ним теплі стосунки ще з часів Мілана. Прекрасна людина, розумний і підготовлений. Йому було нелегко переїхати у Київ, але зараз все відмінно. Андреа – чудовий хлопець, справжній професіонал. Його присутність в команді додає мені спокій».

Про Роналду в Ювентусі

«Юве з Роналду став ще сильнішим і зараз як ніколи може розраховувати на перемогу у всіх турнірах. Я оптимістично налаштований щодо Мілана. З Мальдіні і Леонардо повернулося спокій. Це серйозні професіонали, клуб провів хорошу трансферну кампанію, тренеру довіряють. Ніхто не каже, що Мілан повинен виграти Лігу чемпіонів. Команда тільки створюється, але вона вже конкурентоспроможна. Я радий і гордий за нинішній Мілан. Потрібно багато працювати, але клуб повернеться на вершину».

Про Мілані

«Гаттузо – не тільки характер. Він показав, що може бути гарним тренером.

Я ще рік тому говорив, що Кутроне хороший. Він багато забиває, а це найважливіше для нападника. А робота з Ігуаїн допоможе йому стати сильніше.

Правильно будувати команду, думаючи про майбутнє і довіряючи молоді. Але Ігуаїн – у розквіті кар'єри, він буде забивати ще довго. Гонсало відчуває себе в Серії А, як риба у воді, він швидко довів, наскільки може бути корисний Мілану. Ігуаїн – це не тільки голи, він змінює баланс сил».

Про Інтері

«Інтер почав погано, але вони приходять в себе. Спаллетті – класний тренер, у Інтера сильні гравці, не тільки Ікарді. Мауро – чудовий нападник, капітан, лідер, ключова фігура, яка заряджає партнерів.

Світ футболу змінився, але Мілан залишається містом великих традицій. Мілан і Інтер знаходяться на правильному шляху. Якщо хочеш досягти успіху, потрібно йти до нього поступово».

Про Наполі

«Анчелотті змінює Наполі. Саррі виконав приголомшливу роботу і продовжує робити її в Англії. Я часто їжджу на базу Челсі, ми спілкуємося – з ним дуже цікаво. Мені пощастило працювати з багатьма класними тренерами. Анчелотті відрізняється від Саррі в своє бачення футболу, але у нього величезний досвід. Карло розуміє, що не можна миттєво змінити команду – потрібен час».

Про «новий Шевченко»

«Є зараз у футболі хтось схожий на Шевченка? Ні, адже не існує однакових футболістів. Я вже зовсім не пам'ятаю, яким був гравцем. Занадто зосереджений на роботі. Хочу вивести Україну на Євро, залишити якийсь слід в кар'єрі і життя тих, кого треную. І мрію одного разу попрацювати в клубі».

Як повідомляв УНІАН, товариський матч Італія — Україна відбудеться в середу, 10 жовтня, в Генуї на стадіоні Луїджі Ферраріс.