Владислав Ващук шукає шляхи уникати алкоголізму в 43 роки

Владислав Ващук працює над науковими розробками, про ща розповів у програмі Футбік.

Він пропонує визначати здібності за допомогою штучного інтелекту, а також шукає шляхи уникати "кризи віку" в 43 роки, йдеться у сюжеті Футбік в You-tube.

- Влад, люди в 43 спиваються, чому?

- Ті, які в футболі спиваються, це проблема адреналіну. Люди, які грають на високому рівні, у них висока планка адреналіну. А в повсякденному житті він низький і ти його не піднімеш. Ти не можеш себе в повсякденному житті на 100% віддати футболу вже. Ось і шукаєш різні шляхи. Для мене порятунок від цього - знову футбол.

- В Україні зрозуміло в якому стані дитячі академії. Хто винен, і що робити?

- Ми набираємо, ми не відбираємо. Раніше був відбір. Тепер тільки набір. В цілому система не працює, вона працює тільки на два клуби: Динамо і Шахтар. Тому я і вирішив створити футбольний клуб, я експерт з штучного інтелекту. І там реалізуються мої розробки з відбору дітей саме через штучний інтелект.

- Чим відрізняється дитячий футбол тоді і зараз? Підхід тренерів, забезпечення.

- Забезпечення, підхід тренерів, турніри, спілкування батьків з тренерами, це все взаємопов'язано. Сьогодні батьки, це велика проблема для нинішніх тренерів. Сьогодні інтернет відкриваєш, і ти знаєш, як тренувати дітей. Вони намагаються самі, а потім вже шукають академії. Але у нас академії для раннього віку часто не сильні. Раз, два, три, і більше тренерів немає дитячих.

У проєкті «Футбік» Ващук влучає м'ячем у кавун з 10 метрів із першої спроби. І бере участь у випробуванні на техніку: набивання ногами тенісного м'ячика.