Стадіон "Металіст" активно готується до матчу ліги Європи Шахтар - Айнтрахт / Е. Смертенко Сьогодні

Рівно за тиждень в Україні закінчиться зимове футбольне міжсезоння - у наступний четвер, о 22:00 перший офіційний матч року пройде в країні - "Шахтар" прийме німецьких "орлів" з Франкфурта, "Айнтрахт".

З понеділка в чаші стадіону "Металіст" кипить робота, повідомляє Сьогодні.

Прибирають сніг, що засипав всю межі поля. За три дні з допомогою техніки майже впоралися із завданням і вже чистять сектори. Сама поляна в хорошому стані. Цілодобово на ній працюють системи штучного освітлення поля та спеціальні установки з обігрівом, які переміщують по газону. Увечері все це виглядає, як картинка з фантастичного кіно, дуже ефектно. Свіжу розмітку на полі поки не завдавали, це зроблять ближче до дня матчу. "Зараз ведуться планові роботи з технічного обслуговування системи кейтерингу, технічних зон, здійснюються поточні ремонти. З понеділка почнеться генеральна прибирання трибун - будуть вимиті всі сидіння, - розповів "Сегодня" директор з експлуатації компанії "Шахтар Сервіс" Вадим Гунько. – У вівторок очікуємо приїзд робочої групи УЄФА. У той же день почнемо роботи з встановлення рекламних конструкцій навколо поля, по монтажу банерів з логотипами Ліги Європи, протестуємо систему автоматичного визначення голів goal-line.

Відео дня

"Матч буде якщо не унікальний, то, принаймні, не рядовий: очікується близько 2500-2700 німецьких фанатів. Так багато вболівальників гостьової команди в Харків на єврокубки ще ніколи приїжджало. Так що буде досить гаряче, сподіваюся, в хорошому сенсі цього слова, – продовжує Вадим Гунько. – Буде організовано не менше п'яти прямих чартерних рейсів з Франкфурта. Там дуже серйозний рівень підготовки: німецьких фанів будуть супроводжувати їх поліцейські, стюарди та працівники клубу по роботі з уболівальниками. До речі, УЄФА присудило цього матчу високий рівень ризику. Пов'язано це з тим, що вболівальники "Айнтрахта" на попередньому виїзному матчі ЛЕ – проти "Лаціо" в Римі – влаштували безлади. В результаті УЄФА ухвалив рішення присудити німецькому клубу дворічний "випробувальний термін": ще одне подібне порушення – і до кінця цього терміну всі виїзні матчі пройдуть без уболівальників "Айнтрахта". Тому в Харків приїде спеціальний офіцер безпеки УЄФА, який буде контролювати і координувати роботу всіх служб, пов'язаних із забезпеченням безпеки. І ми сподіваємося, що німецька сторона підійде до поєдинку дуже відповідально. І звичайно, сподіваємося на те, що за такої потужної підтримки у "Айнтрахта" і "Шахтарю" буде забезпечена велика і дружна підтримка українських вболівальників. А ми постараємося створити їм всі умови і зручності".

Квитки є: від 50 до 6500 гривень, а в середньому на хороші місця можна буде сісти за 200-350 гривень.