Збірні України та Португалії почнуть матч у Лісабоні в 21.45 за київським часом / facebook.com/PORTUGAL

Сьогодні в Лісабоні на Ештадіу ду Бенфіка відбудеться матч 1-го туру відбіркового турніру чемпіонату Європи з футболу 2020 року, в якому збірна Португалії прийме команду України.

Португалія та Україна обмінялися домашніми перемогами в кваліфікації ЧС-1998. Це були єдині зустрічі команд до теперішнього моменту, Зрозуміло, в порівнянні з іграми більш ніж 20-річної давності команди повністю помінялися.

Один з лідерів збірної України кінця 90-х - початку 2000-х Андрій Шевченко нині є головним тренером національної команди.

Відео дня

Збірна України стартує у Європейській кваліфікації виїзним матчем проти чинного чемпіона Португалії, до складу якої повернувся Кріштіану Роналду. До такого важливого матчу головний тренер синьо-жовтих Андрій Шевченко підходить з цілою купою проблем - і суто кадрових, і більш комплексних.

Зокрема, тренеру потрібно налагодити психологічний клімат в колективі, який в основному складається з гравців Динамо і Шахтаря. Обидві команди програли з розгромним рахунком свої останні матчі в єврокубках, а гравці команд явно відчувають "комплекс" перед зірковими суперниками.

Також тренеру потрібно знайти баланс в обороні своєї команди, знайти, ким замінити головного бомбардира Андрія Ярмоленка, який вибув з ладу на тривалий час після травми і впровадити в колектив "нового українця" бразильця Мораэса, який лише на початку тижня отримав паспорт громадянина України.

Нарешті, тренеру просто потрібно вибрати правильний стиль в грі проти чемпіонів Європи.

"Ми розуміємо, що в матчі з таким сильним суперником доведеться витратити багато енергії та сил. Нам потрібно буде дуже багато рухатися. Але це вимоги сучасного футболу - їх необхідно виконувати, якщо хочеш бути на високому рівні. У нас є певний план на гру, і ми розраховуємо взяти очки. Але головне - ми повинні показати хороший футбол", - зазначив Шевченко на передматчевій прес-конференції.

На котируваннях букмекерських контор явним фаворитом матчу вважається збірна Португалії. На перемогу господарів поля ставки приймаються з коефіцієнтом 1.42 до 1, на нічию - 4.38 до 1, а на перемогу української команди - 8.28 до 1.

На українському ТБ гру покаже загальнонаціональний телеканал Україна (21.35) а також спеціалізований кабельний телеканал Футбол 1 (початок передматчевої студії о 20.30).

Гра в Лісабоні почнеться о 21.45 за київським часом.