За історію протистоянь "Шахтаря" і "Динамо" перевага на боці "біло-синіх" / ФК "Динамо"

Напередодні чергової зустрічі грандів українського футболу «Динамо» і «Шахтаря» цікаво поглянути на історію і статистику протистояння найкращих команд України. За більш ніж 80-річну історію поєдинків динамівців і гірників перевага на боці "біло-синіх". Про це повідомляє офіційний сайт ФК "Динамо".

Перший очний матч команди провели в далекому 1936 році, коли кияни на стадіоні ім. Постишева (нині стадіон «Шахтар») в Сталіно (нині – Донецьк) у товариському поєдинку обіграли місцевий «Стахановець» (нині – «Шахтар») з рахунком 3:0.

Читайте такожМатч Динамо - Шахтар: президентські дебати пройшли безболісно для поля НСК "Олімпійський"

Відео дня

Цікавий факт: автором першого голу в дуелях цих двох команд став нападник «Динамо» Макар Гончаренко, який в 1942 році, у складі столичної команди «Старт», пліч-о-пліч з іншими динамівцями, у Києві візьме участь у легендарному матчі в окупованому Києві, який пізніше охрестили «матчем смерті».

Майбутній матч "Динамо" - "Шахтар", за різними підрахунками, є 186-м (офіційним) або 210-м (з урахуванням товариських) між «Динамо» і «Шахтарем» за історію цих команд.

Загальна статистика протистояння «Динамо» і «Шахтаря»:

Всього матчів – 185 матчів

Перемог «Динамо» - 85

Перемог «Шахтаря» - 55

Нічиїх - 45

Різниця м'ячів – 256:209

Дуелі в чемпіонаті України:

Всього – 59 матчів

Перемоги «Динамо» - 24

Перемоги «Шахтаря» - 20

Нічиї - 15

Різниця м'ячів – 77:69

Нагадаємо, в найближчу середу на НСК "Олімпійський" в Києві відбудеться принципове "всеукраїнське" дербі - "Динамо" - "Шахтар". На даний момент за вісім турів до кінця чемпіонату кияни відстають від головного конкурента на 7 очок.

Як повідомляв УНІАН, стало відомо, на кого ставлять букмекери у битві динамівців і гірників.