Маріуполю треба не програти в гостях / фото: ФК Мариуполь

15 серпня "Маріуполь" проведе матч-відповідь третього раунду кваліфікації Ліги Європи проти голландського АЗ. Зустріч пройде на стадіоні "Карс Джинс" у Гаазі. З Алкмара гра була перенесена через обвалення даху на стадіоні.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу АЗ - Маріуполь.

Початок матчу - о 21.30.

Відео дня

АЗ - "Маріуполь": де дивитися матч Ліги Європи

Перша зустріч команд, яка пройшла в Одесі, завершилася внічию - 0:0.

АЗ

У новому сезоні АЗ довелося стартувати в Лізі Європи з другого раунду кваліфікації, де суперником команди був шведський "Хакен". Підопічні Арне Слоти, зігравши внічию в першому матчі (0:0), вдома потім виграли з рахунком 3:0.

Перед зустріччю з "Маріуполем" АЗ стартував у чемпіонаті Нідерландів - на своєму полі був розгром у матчі проти "Фортуни" (4:0). А в матчі другого туру АЗ на виїзді виграв у "Валвейка" (2:0).

Читайте такожНа стадіоні АЗ перед матчем з Маріуполем обвалився дах (фото)

"Маріуполь"

"Маріуполь, який за підсумками минулого сезону посів в УПЛ четверте місце, стартував у кваліфікації Ліги Європи з третього раунду.

До першої зустрічі з АЗ в рамках УПЛ команда спершу програла новачку чемпіонату "Колосу" (1:2), але потім на своєму полі обіграла бронзового призера минулої першості "Олександрію" (2:1). Між матчами проти АЗ маріупольці на виїзді зіграли внічию з "Карпатами" (1:1).

У турнірній таблиці чемпіонату України "Маріуполь" посідає сьоме місце.

АЗ Маріуполь: прогноз букмекерів

Слова перед матчем

Головний тренер "Маріуполя" Олександр Бабич:

"Жахлива ситуація з обваленням даху, на щастя, жертв не було. Сталося, як сталося, тепер треба грати в Гаазі. Штучний газон - єдина проблема. Ми розуміємо рішення з приводу Гааги і не висуваємо жодних вимог. В Україні ми звикли грати на траві. У минулому сезоні один раз зіграли на штучному газоні, матч закінчився з рахунком 1:1. Ми хочемо домогтися як мінімум такого ж результату".

Головний тренер АЗ Арне Слот:

"У наших гравців є досвід виступів на штучному газоні. Ми регулярно виступаємо на них в Ередивізії. Але різницю в матчі будуть створювати гравці, а не покриття. Очікую картину матчу з контратаками "Маріуполя". Було б чудово, як і тиждень тому, створити ігрову перевагу і конвертувати її в більш вигідні небезпечні ситуації. Хотіли б звичайно закрити всі питання в першому матчі, але у нас хороші відчуття перед другою зустріччю".

Орієнтовні склади

АЗ: Бізо, Аувеян, Вейндал, Свенссон, Влаар, Коопмейнерс, Вуйтенс, Мідтше, Ідріссі, Стенгс, Боаду.

"Маріуполь": Худжамов, Кірюханцев, Чоботенко, Яворський, Полегенько, Федорчук, Танковський, Чурко, Вакула, Мішньов, Тищенко.

Через травму у "Маріуполя" не зіграє основний нападник Руслан Фомін.

Арбітр

Головним арбітром матчу буде 32-річний польський рефері Бартош Франковскі.