Суркіс готовий терпіти критику / фото: dynamo.kiev.ua

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс розповів про справи клубу і розкрив подробиці зміни головного тренера.

Керівник дав інтерв'ю програмі "Профутбол".

"У нас з Хацкевичем відбулася телефонна розмова. Я запропонував йому зустрітися, коли вляжуться емоції, тому що я всю ніч не спав. Ми поговорили, я йому сказав: Олександр Миколайович, відпочивайте, подумайте, які допущені помилки, які були позитивні моменти, ви молода людина, вам ще працювати тренером якщо не в цій команді, то в інший. Результат залишається, гра забувається. У нас не було гри, у нас не було результату. Чому, мені складно сказати.

Читайте також"Постараюся": Михайличенко - про повернення на пост головного тренера Динамо

Можливо, новий тренерський штаб протестує футболістів, проаналізує, чому ми провалили початок сезону, на яке були великі надії. Якість гри повинна бути такою, щоб ми не йшли з валідолом на стадіон, а з радістю, щоб ми знали, що таку команду обіграємо і переможемо. При рахунку 2:1 з "Брюгге" у мене не було впевненості, що ми пройдемо цю команду. Якщо була обрана неправильна тактика і неправильна стратегія в цих двох матчах, то це питання не до мене, а до тренерського штабу. Тому тренерський штаб тепер відпочиває, ловить рибу, а працюють інші люди".

Також Суркіс зазначив, що у киян немає таких фінансових можливостей, як у донецького "Шахтаря":

"У нас дуже сильний конкурент - донецький "Шахтар". Ця команда добре укомплектована, з хорошими фінансовими можливостями та гарною філософією. У київського "Динамо" таких фінансових можливостей немає. І це всі знають, я це не приховую. Критикувати можна. Хтось нехай прийде і скаже: ми готові взяти участь у цьому процесі становлення команди. І з грошима команду можна не зробити, а без грошей точно її не зробиш".

Крім того, президент відповів на критику вболівальників, багато з яких розкритикували призначення Олексія Михайличенка замість Олександра Хацкевича:

"Рішення прийнято. Уболівальники мене можуть критикувати та лаяти, але їм доведеться змиритися з цим рішенням. Вони мене лають, матюкають - нехай критикують, я все переживу. От якщо вся ця маса, яка критикує, буде приходити на футбол, тоді можна буде прислухатися. А вони ж не приходять на футбол. Вони тільки сидять в інтернеті та пишуть".

УНІАН раніше повідомляв, що клуб УПЛ звільнив тренера-легіонера після чотирьох поразок поспіль.