Жоау Феліш / REUTERS

Нападник "Атлетико" і збірної Португалії Жоау Феліш став володарем нагороди Golden Boy - премії, яка щорічно вручається найкращому футболісту Європи у віці до 21 року.

За результатами голосування експертів та журналістів Феліш отримав 332 голоси. Він випередив півзахисника "Боруссії" Джейдона Санчо (175) і хавбека "Байєра" Кая Хавертца (75).

Читайте такожМессі разом з синами отримав Золоту бутсу (фото, відео)

Відео дня

Відзначимо, що голкіпер збірної України та іспанського "Вальядоліда" Андрій Лунін за підсумками голосування зайняв 15-е місце, отримавши 11 голосів.

20-річний Жоау Фелиш минулий сезон провів в "Бенфіці", після чого влітку перейшов в "Атлетіко" за 126 мільйонів євро, ставши одним із найдорожчих футболістів світу. У 13 матчах за мадридців Фелиш забив 3 м'ячі.

У минулі роки володарями премії Golden Boy ставали Кіліан Мбаппе, Поль Погба, Ліонель Мессі, Уейн Руні та інші відомі футболісти. За підсумками 2018 року найкращим молодим футболістом Європи був визнаний нідерландець Маттейс де Лігт.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що чинний володар "Золотого м'яча" вперше за 26 років не потрапив до числа претендентів на нагороду.