На рахунку Дмитра Тарасова 8 матчів у футболці збірної Росії / фото: rfs.ru

Організація "Футбол проти расизму в Європі" (FARE) закликала Російський футбольний союз відреагувати на пост півзахисника Дмитра Тарасова у соцмережі Instagram.

Тарасов виклав своє фото з перукарем азіатської зовнішності і підписав його "коронавірус", вказавши стрілочками на перукаря.

instagram.com/tarasov23

"Фото, викладене Тарасовим, на нашу думку, є расистською образою. У ситуації боротьби з епідемією подібні порівняння є ксенофобними, на жаль, ми все більше бачимо подібні висловлювання в соцмережах і ЗМІ стосовно гравців з Азії. РФС може приймати по відношенню до гравця відповідні санкції згідно з дисциплінарними правилами, потрібно звернутися до них за деталями", - сказали в прес-службі FARE "Р-Спорту".

Відео дня

Відзначимо, що російські вболівальники в мережі жорстко пройшлися по Тарасову через його пост.

"Епічний ідіот", "Ніщо не вічне, крім дебілізму Тарасова", "Найтупіший персонаж у нашому футболі, причому з великим відривом", "Перукар азіатської зовнішності виклав фотографію з футболістом дебільного виду з підписом "Тарасов", "Впізнаю гумор електорату найбільш ввічливого президента", "Бузова на його тлі академік, і як вона ще жила з ним", - коментують новину на сайті Sports.ru.

Нагадаємо, за останніми даними в результаті захворювання коронавірусом померло більше тисячі ста чоловік.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що Гран-прі Китаю Формули-1 був скасований через епідемію коронавіруса.