Ілюстрація / REUTERS

Кількість померлих внаслідок зараження новим коронавірусом COVID-19 в Китаї досягла 1 113 осіб.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Держкомітет охорони здоров'я КНР. За день вона збільшилась на 97 осіб.

Переважна більшість нових летальних випадків - 94 - припадає на провінцію Хубей, де знаходиться місто Ухань, яке є епіцентром поширення коронавірусу

Станом на 24.00 11 лютого в різних провінціях Китаю виявлено випадки зараження пневмонією у 44 тисяч 653 осіб (приріст за добу 2015 випадків, з них 1638 у провінції Хубей). 38 тисяч 800 осіб хворіють зараз, 8 тисяч 200 перебувають у важкому стані. Число виписаних з лікарень становить 4 тисячі 700 осіб.

За межами материкового Китаю коронавірус забрав життя двох осіб. Одна людина померла у Гонконгу, ще одна - на Філіппінах. На сьогодні, крім КНР, понад 400 випадків зараження коронавірусом виявлено ще в 25 країнах.

Читайте такожКоронавірус-вбивця отримав офіційну назву

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

11 лютого міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька заявила, що в Україні п'ять осіб перевіряють на інфікування коронавірусом, в основному це особи, які приїхали з Китаю.

ВООЗ дала назву новому коронавірусу - COVID-19.