УЕФА / REUTERS

Союз європейський футбольних асоціацій (УЄФА) почав обговорювати варіант зміни формату Чемпіонату Європи-2020, який перенесений на літо 2021 року через пандемію коронавірусу.

Як стверджує Sportsmail, в організації побоюються, що не всі країни-господарки зможуть прийняти турнір наступного року.

За інформацією джерела, федерації футболу Іспанії та Італії висловили сумніви щодо своєї готовності провести турнір, з огляду на величезну кількість смертей через COVID-19 і падіння економіки.

Відео дня

Читайте такожАПЛ готується оголосити про дострокове закінчення сезону - ЗМІ

Також проблемою можуть стати накладки в розкладі, оскільки багато стадіонів уже мали заплановані на літо 2021 року події.

Серед тих, хто як і раніше готовий проводити Євро, залишається Англія. На "Вемблі" повинні були відбутися всі матчі збірної "Трьох левів" на груповому етапі, а також півфінали і фінал Чемпіонату Європи.

17 березня на спеціальній відеоконференції з представниками 55 національних футбольних асоціацій УЄФА ухвалив рішення про перенесення фінального турніру Євро-2020 на 2021 рік.

Турнір, який був запланований на літо 2020 року, має відбутися 11 червня - 11 липня 2021-го у 12 містах Європи: Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Санкт-Петербург, Будапешт, Бухарест, Дублін, Копенгаген, Глазго, Більбао, Амстердам.