Порошенко прокоментував питання поїздки українських вболівальників на ЧС-2018 / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко вважає, що футбольні фанати мають самостійно прийняти рішення, чи їхати на чемпіонат світу до Росії з огляду на російську агресію в Україні та Сирії.

Читайте такожСьогодні суд Лозанни розгляне справу між "Динамо" і ФФУ у справі Маріуполя - стали відомі подробиці

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild, відповідаючи на запитання щодо проведення чемпіонату світу з футболу у Росії, повідомляє прес-служба глави держави

Відео дня

«Футбольним фанатам належить самостійно прийняти рішення, чи їхати до РФ з огляду на російську агресію в Україні та Сирії», - зауважив президент.

«Я б дуже хотів, аби увесь світ послав спільний сигнал і навіть поза межами політичного дискурсу продемонстрував, що ми не приймаємо таку політику. Погляньте, що відбувається навколо Олімпійських ігор: Росія і там не дотримується правил, тому її не допустили. Російське керівництво гадає, що може переступати через будь-які правила. І так – по всіх напрямках», - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, Федерація футболу України відмовилась від своєї квоти на придбання квитків на матчі ЧС-2018 і не проводитиме акредитацію вітчизняних журналістів для висвітлення фінальної частини чемпіонату світу-2018 з футболу.

Збірна України з футболу не потрапила на чемпіонат світу-2018. На стадії відбору підопічні Андрія Шевченка посіли лише четверте місце в групі.