Колос переміг Аріс у першому матчі на євроарені / фото ФК Колос

Український "Колос" успішно дебютував у єврокубках.

У рамках другого раунду кваліфікації Ліги Європи клуб з Ковалівки в Греції грав проти "Аріса" і здобув перемогу з рахунком 2:1, оформивши вихід до наступного етапу.

У першому таймі у "Колоса" було два хороших моменти, щоб вийти вперед, але Олексій Зозуля і Євген Смирний свої шанси не використали. Водночас український клуб після удару Матильї зі штрафного врятувала поперечина.

Відео дня

У дебюті другого тайму "Колосу" вдалося вийти вперед - Андрій Богданов подав зі штрафного з лівого флангу, а Євген Новак з пари метрів головою переправив м'яч у сітку.

Однак "Арісу" вдалося швидко відігратися - Бруну Гама завдав потужного удару з лінії штрафного майданчика.

На 62-й хвилині "Колос" знову повів у рахунку - Владислав Ємець пробив з меж штрафного майданчика, голкіпер відбив, але Денис Антюх зіграв на добиванні.

У другому таймі у складі "Колоса" дебютував Євген Селезньов. Форвард встиг взяти участь в декількох моментах.

У кінцівці зустрічі "Колосу" вдалося втримати перевагу в рахунку.

Нагадаємо, у кваліфікації Ліги Європи цього сезону доля путівок до наступного етапу вирішується за підсумками одного матчу.

"Аріс" - "Колос" - 1:2

Голи: Бруну Гама, 55 - Новак, 47, Антюх, 62

"Аріс": Хуліан, Лукас Саша (Манчіні, 79), Рос, Даткович, Ганя (Манос, 70), Йегго, Матілья, Фетфацидіс, Бертольо, Бруну Гама, Лопес

"Колос": Волинець, Зозуля (Морозко, 51), Гавриш, Петров, Новак, Ємець, Смирний (Костишин, 88), Богданов, Задоя, Антюх, Лисенко (Селезньов, 66)

Попередження: Бруну Гама, Рос - Богданов, Задоя, Морозко, Гавриш

Українські клуби в єврокубках 2020-2021: головне

  • "Колос" став двадцятим українським клубом, який зіграв у єврокубках. У наступному раунді український клуб 24 вересня зіграє з хорватською "Рієкою".
  • Донецький "Шахтар" у Лізі чемпіонів стартує з групового етапу. Жеребкування пройде 1 жовтня, а матчі 1-го туру - 20/21 жовтня.
  • Віце-чемпіон України "Динамо" в Лізі чемпіонів вже подолало третій раунд кваліфікації, обігравши АЗ з рахунком 2:0. У раунді плей-офф, в якому буде розіграна путівка в груповий етап, кияни 23 і 29 вересня зустрінуться з бельгійським "Гентом".
  • "Зоря" представлятиме Україну на груповому етапі Ліги Європи. Луганчани дізнаються своїх суперників 2 жовтня, а перший матч проведуть 22 жовтня.
  • "Десна" розпочне свій шлях у кваліфікації Ліги Європи з третього раунду кваліфікації, який пройде 24 вересня.