Артем Федецький / фото УНІАН

Колишній футболіст збірної України та донецького "Шахтаря" Артем Федецький прокоментував призначення Мірчі Луческу на посаду головного тренера київського "Динамо".

Читайте також"Шахтар принижений і ображений": донька Лобановського підтримала призначення Луческу в Динамо

Екс-гравця цитує "Рейтинг Букмекерів".

Відео дня

"Якщо говорити про Луческу як про професіонала своєї справи, то це сильний фахівець. Але одна справа комплектувати команду в "Шахтарі", і зовсім інша - в "Динамо".

У наставника не буде стільки можливостей, стільки часу. Тим більше, що в "Шахтарі" Луческу була проблема з українцями. Чому до них не було такої уваги, як до іноземців? Мені сказати складно. Можливо, тому, що українці на виході не варті таких великих грошей, як, наприклад, бразильці. Думаю, якби не ліміт, то українців майже б не було у складі "Шахтаря".

При мені було, що деякі іноземці посилали наставника, але на тренуванні Луческу удавав, що нічого не сталося. Для мене це було неприйнятно. В колективі не має подібного траплятися, у всякому разі на загальних заняттях", - сказав Федецький.

Колишній захисник також зазначив, що найближчим часом Луческу навряд чи зможе докорінно змінити розклад сил в чемпіонаті України:

"Проти "Шахтаря" нинішнє "Динамо" не встоїть ще років п'ять. Луческу напевно захоче швидкого посилення складу. Але, по-перше, знайдеться стільки грошей на трансфери? А, по-друге, через ситуацію з карантином, порожніми трибунами, зробити якісне підсилення навряд чи вдасться. Нинішні легіонери грають нестабільно. У киян є кілька ключових виконавців, а далі - прірва".

УНІАН раніше повідомляв про те, що "Шахтар" привітав Луческу з днем народження.