Франція-Україна / фото REUTERS

Збірна України провела контрольний матч проти збірної Франції. Зустріч пройшла на "Стад де Франс" і завершилася розгромною поразкою України.

Андрій Шевченко, який перед матчем зіткнувся з серйозними кадровими проблемами, виставив на гру експериментальний склад. У ньому виявилося відразу чотири дебютанти (Георгій Бущан, Юхим Конопля, Ілля Забарний і Олександр Зубков), а в запас потрапив Олександр Шовковський.

У першому таймі у воротах збірної України побувало чотири м'ячі. Франція домінувала і втілила свою перевагу в розгромний рахунок. Дебютний гол за французьку збірну забив 17-річний Едуарду Камавінга, дубль у своєму сотому матчі за команду оформив Олів'є Жиру, а ще один раз м'яч опинився в сітці після автоголу Віталія Миколенка.

Відео дня

У кінцівці першого тайму українці створили кілька моментів, але реалізувати їх не вдалося. 

Дебют другого тайму залишився за українською збірною. Спершу Андрій Ярмоленко не використав хороший шанс, але через пару хвилин Віктор Циганков протягнув м'яч до штрафного майданчика і класно пробив під штангу.

Слідом Україна могла забити ще раз, але після удару Олександра Зубкова французів врятувала штанга. А ось французи відзначилися ще, оформивши найбільшу поразку в історії збірної України. Спершу Корентен Толіссо закрутив м'яч під штангу ударом з-за меж штрафного майданчика, потім Кіліан Мбаппе завершив швидку атаку господарів, а Антуан Грізманн відзначився завдяки рикошету.

Франція - Україна - 7:1

Голи: Камавінга, 9, Жиру, 24, 33, Миколенко, 39 (автогол), Толіссо, 62, Мбаппе, 82, Грізманн, 89 - Циганков, 52

Франція: Манданда (Меньян, 46), Дінь, Упамекано (Варан, 46), Лангле, Павар, Толіссо, Н'зонзі, Камавінга (Погба, 59), Ауар (Грізманн, 59), Жиру (Бен Йеддер, 73), Марсьяль (Мбаппе, 46)

Україна: Бущан, Конопля, Забарний, Миколенко (Чеберко, 46), Михайличенко (Соболь, 46), Харатін, Макаренко (Шепелєв, 62), Малиновський (Циганков, 46), Шапаренко, Зубков (Безус, 70), Ярмоленко (Яремчук, 62)

Попередження: Малиновський, Харатін, Конопля

Франція - Україна: підсумки матчу

  • Збірна України зазнала найбільшої поразки у своїй історії. Раніше українці не програвали з різницею більш ніж в чотири голи, а також не пропускали більше чотирьох голів за гру.
  • Збірна України перед матчем з Францією залишилася відразу без 14 гравців, які були викликані в команду, в тому числі без трьох воротарів, які здали позитивні тести на коронавірус. В заявку на гру був включений асистент головного тренера 45-річний Олександр Шовковський.
  • 10 жовтня збірній України належить провести матч Ліги націй проти Німеччини, а 13 жовтня - проти Іспанії. Обидві зустрічі пройдуть на "Олімпійському".