Антоніо Конте / фото REUTERS

Головний тренер італійського "Інтера" Антоніо Конте прокоментував розгромну перемогу над "Шахтарем" у півфіналі Ліги Європи.

Слова Конте наводить офіційний сайт "Шахтаря".

"Всі ми задоволені. Так і повинно бути. Я бачив, як мої футболісти грали на такому високому рівні, в матчі, де не було фаворита. Повторюся, "Шахтар" для мене - команда з великими, талановитими гравцями, які могли створити нам складності. "Інтер" протягом всього матчу виявляв цілеспрямованість і готовність", - сказав Конте.

Читайте такожШахтар зазнав ніщівної поразки від Інтера у півфіналі Ліги Європи (фото)

"Ми пресингували" Шахтар "протягом усього поєдинку для того, щоб супротивник не володів м'ячем. Ми були присутні у всіх зонах поля і пресингували", - додав тренер.

Він також відповів на запитання про те, чого не вистачило "Шахтарю", щоб матч вийшов більш рівним:

"Ми, напевно, застали "Шахтар" зненацька на основі тієї якості гри, яку показали. Я не думаю, що "гірникам" чогось не вистачило, щоб показати свій талант. Вважаю, мої підопічні на сто відсотків заслуговують такої перемоги. На мій погляд, вони ідеально грали з усіх точок зору. Ми намагалися зробити так, щоб сильні якості "Шахтаря" не виявлялися, а виявлялися слабкі. Я задоволений цим поєдинком. Отримав велике задоволення, дивлячись, як мої футболісти діють проти таких талановитих гравців "Шахтаря".

"Ми домоглися рахунку 5:0 в протистоянні з такими хорошими футболістами і таким хорошим тренером", - підсумував Конте.

Ліга Європи: шлях "Шахтаря" підійшов до кінця

  • "Шахтар" програв "Інтеру" з рахунком 0:5 і покинув Лігу Європи
  • "Шахтар" втретє в своїй історії грав у півфіналі турніру. "Гірники" втратили можливість вдруге зіграти у фінальному поєдинку Ліги Європи/Кубка УЄФА.
  • УНІАН вів онлайн-трансляцію матчу "Інтер" - "Шахтар".
  • У фінальному матчі "Інтер" зіграє з іспанською "Севільєю", яка в своєму півфіналі перемогла "Манчестер Юнайтед" (2:1). Вирішальний поєдинок відбудеться 21 серпня в Кельні.
  • "Шахтар" зазнав першої поразки в нинішньому розіграші Ліги Європи.
  • Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру взяв відповідальність за поразку на себе.