Луїш Каштру спокійний перед матчем з Інтером / фото REUTERS

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру поділився очікуваннями від майбутньої зустрічі з "Інтером" в півфіналі Ліги Європи.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Інтер - Шахтар.

Слова Каштру наводить офіційний сайт "Шахтаря".

Відео дня

"Абсолютно спокійно підходжу до матчу. Ми прекрасно розуміємо, що це просто ще одна гра. Звичайно, підходимо до неї серйозно, як і завжди, як і до будь-якої іншої. І з величезним бажанням пройти у фінал. Знаємо, що на нас чекає поєдинок з дуже сильною командою - і це не дивно. У Конте цікава динаміка, складна і в атаці, і в обороні, і в переходах між фазами, і в тактичних схемах. Ми до цього підготовлені", - сказав португалець.

"Має бути дуже важка гра. "Інтер" також, думаю, зустрінеться зі складнощами. Спокій - це наша ДНК, наша складова. Часто, коли мова йде про ДНК клубів, говорять про стилі гри, про те, що команда демонструє на полі. Але не тільки: за його межами це спокій, впевненість, яку ми несемо з собою, що також є нашою складовою. Дуже важливо розвивати власну ідею гри, не йти далеко від своїх принципів, показувати знову ж свою ДНК на поле. І я впевнений, що ми повністю готові до матчу", - додав він.

Каштру також висловив думку, що суперники добре вивчили один одного:

"Думаю, сьогодні нікого нічим не здивуєш. Протягом всього сезону будувалася певна робота, і в кінці всі бачать результат. Іноді трохи йдеш від своїх принципів, щоб показати нове, особливо це пов'язано з атакуючим процесом, де можна проявити креативність в останній третині, заблокувати суперника і завдяки цьому провести якусь нову атаку. Однак обидві команди прекрасно знають один одного, вивчили свого суперника. Буде цікава гра".

Читайте такожІнтер - Шахтар: зірковий екс-футболіст зробив прогноз на підсумковій рахунок

У португальського тренера запитали, чи радився він перед грою з екс-наставником "гірників" Паулу Фонсекою, який працює в Італії. Каштру відповів:

"Ні-ні, ми не ділилися один з одним інформацією щодо матчів з "Інтером". Ми не говорили".

Інтер - Шахтар: перед матчем

  • Півфінал Ліги Європи між "Інтером" і "Шахтарем" пройде в форматі одного матчу 17 серпня.
  • В 1/4 фіналу "Шахтар" розгромив "Базель" з рахунком 4:1, а "Інтер" пройшов "Байєр" (2:1). До цього в плей-офф "гірники" вибили "Бенфіку" і "Вольфсбург", а італійський клуб - "Лудогорець" і "Хетафе".
  • У півфіналі Ліги Європи / Кубка УЄФА "Шахтар" зіграє в третій раз в історії і може вийти в свій другий фінал. "Інтер" може вийти в фінал турніру в п'ятий раз.
  • У іншому півфіналі турніру "Севілья" обіграла "Манчестер Юнайтед" (2:1).
  • Колишній головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу впевнений, що команда здатна виграти Лігу Європи в цьому році.
  • Уже відомо, що судити матч "Інтер" - "Шахтар" буде досвідчений польський рефері.