Луїш Каштру виграв з Шахтарем один трофей / фото ФК Шахтар

Донецький "Шахтар" оголосив про відхід Луїша Каштру з посади головного тренера команди.

Читайте також"Це до побачення": головний тренер Шахтаря попрощався з клубом

Про це повідомляється на офіційному сайті "гірників".

Відео дня

У готелі "Опера" відбулася зустріч генерального директора "гірників" Сергія Палкіна з Каштру. Керівник "Шахтаря" подякував португальському фахівцеві за роботу і вручив йому іменну футболку з числом 84 - саме стільки матчів "гірники" провели під керівництвом Каштру. Також тренеру вручили пам'ятний сувенір від клубу.

"Шахтар" дякує Луїшу Каштру і його тренерському штабу за роботу з командою. Бажаємо успіхів у подальшій кар'єрі, нових досягнень та перемог!",- йдеться в повідомленні клубу.

twitter.com/FCShakhtar

Нагадаємо, повідомлялося, що Каштру в "Шахтарі" замінить італієць Роберто де Дзербі.

Луїш Каштру: каденція в "Шахтарі"

  • Каштру прийняв "Шахтар" у червні 2019 року. У сезоні 2019-2020 йому вдалося виграти чемпіонат України, а також вивести "гірників" у півфінал Ліги Європи.
  • У сезоні 2020-2021 "Шахтар" вперше з сезону 2006/07 залишився без трофеїв. Команда посіла третє місце в "групі смерті" Ліги чемпіонів з "Реалом", "Інтером" і "Боруссією" Менхенгладбах. Потім вилетіла в 1/8 Ліги Європи від "Роми", а також - в 1/4 Кубка України від "агробізнесу". В УПЛ донеччани завоювали срібні медалі.
  • Всього Каштру здобув 51 перемогу на чолі "Шахтаря". Ще в 16 матчах була зафіксована нічия, а 17 поєдинків завершилися перемогами суперників. В середньому португалець здобував у "Шахтарі" два очки за гру.