Н'голо Канте з кубком / фото REUTERS

УЄФА визначив найкращого гравця фіналу Ліги чемпіонів 2020-2021, в якому "Челсі" обіграв "Манчестер Сіті" з рахунком 1:0.

Про це повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Найкращим визнаний французький півзахисник "Челсі" Н'голо Канте.

Відео дня

"Гравець збірної Франції протягом усього матчу був помітною фігурою в центрі поля. Він не давав "Сіті" спокійно розігрувати м'яч і переривав атаки вивіреними перехопленнями. На початку другого тайму Канте в ключовому епізоді відібрав м'яч у Кевіна де Брюйне. При першій нагоді прагнув доставити м'яч в атаку, - зазначили в УЄФА, а також нагадали, що Канте визнавався найкращим в обох півфіналах проти "Реала".

"Справив величезний вплив у центральній третині поля з м'ячем і без. Відмінна взаємодія з Жоржиньо", - прокоментували вибір технічні спостерігачі УЄФА Джон Пікок і Патрік Вієйра.

Читайте такожЧелсі вдруге в історії виграв Лігу чемпіонів: яскраві фото фіналу та церемонії нагородження

Відзначимо, що найкращий гравець фіналу Ліги чемпіонів визначається з 2001 року. Минулого року нагорода дісталася вінгеру "Баварії" Кінгслі Коману.

Манчестер Сіті - Челсі: підсумки фіналу

  • "Челсі" вдруге в історії виграв Лігу чемпіонів. Для "синіх" це був третій фінал. Тренер "Челсі" Томас Тухель вдруге поспіль грав у фіналі і виграв свій перший трофей.
  • "Манчестер Сіті" грав у фіналі Ліги чемпіонів вперше в історії.
  • Втретє поспіль Лігу чемпіонів виграла команда під керівництвом німецького тренера (Тухель переміг після Юргена Клоппа і Ханса-Дітера Фліка)
  • Олександр Зінченко став третім українцем, який зіграв у фіналі Ліги чемпіонів, після Андрія Шевченка та Анатолія Тимощука.

  • Кай Хаверц забив свій перший гол у Лізі чемпіонів у кар'єрі.

  • Хаверц визнаний найкращим гравцем фіналу за версією WhoScored (оцінка - 8,3). У "Сіті" найвищу оцінку отримав Зінченко (7,0).