Минай розгромно програв Шахтарю / фото ФК Шахтар

Комітет етики та чесної гри Української асоціації футболу зробив заяву щодо матчу 25-го туру УПЛ "Минай" - "Шахтар", який міг не відбутися через бойкот закарпатського клубу.

Заява опублікована на офіційному сайті УАФ.

Читайте також"Всі дорожать репутацією": футболіст Миная пояснив спробу бойкотувати матч з Шахтарем

Відео дня

"6 травня напередодні матчу 26-го туру УПЛ "Минай" (Ужгород) - "Шахтар"(Донецьк) у ЗМІ з'явилася інформація про те, що на даний матч розміщувалися аномальні ставки на перемогу гостей з великою різницею голів.

Комітет повідомляє, що володів інформацією про цю ситуацію ще до її публічного оголошення. З метою мінімізації виплат за цими ставками і прийому букмекерами нових ставок під час матчу комітет звернувся до об'єднань букмекерів з проханням заморозити виплати і не приймати нові ставки на матч під час його перебігу", - йдеться в заяві.

В УАФ також повідомили, що перевірять і інші матчі "Миная", а результати перевірки передадуть в правоохоронні органи:

"Що стосується ФК "Минай" (Ужгород), то комітет звернеться з проханням до букмекерів мінімізувати прийом ставок на його наступний матч до початку гри. Комітетом здійснюється перевірка й інших матчів цього клубу, в тому числі команди U-21, результати якої будуть передані до органів здійснення футбольного правосуддя та Національної поліції України найближчим часом".

Скандал перед матчем "Минай" - "Шахтар": що сталося

  • Повідомлялось, що бойкот "Миная" був пов'язаний з котируваннями букмекерів на цей матч, які аномально підскочили перед грою. Зокрема, стала надходити аномальна кількість ставок на тотал більше 3.5 голів за матч, а коефіцієнт на перемогу "Миная" підскочив з 27 до 44. Деякі букмекерські компанії перестали приймати ставки на матч.
  • Перед виїздом на матч тренер-консультант "Миная" Олександр Севідов зібравши команду в холі готелю і повідомивши про те, що відбувається з букмекерськими котируваннями. До відома також була поставлена УАФ.
  • "Минай" із запізненням приїхав на стадіон, після чого команда закрилася в роздягальні і відмовлялася виходити на поле. Два футболісти відмовляли інших грати в матчі.
  • У підсумку керівництву "Миная" все ж вдалося умовити гравців вийти на поле, і команда уникла технічної поразки.
  • Поєдинок розпочався на 35 хвилин пізніше запланованого, і "Минай" програв з рахунком 0:4, вилетівши до Першої ліги.