Андрій Шевченко / фото REUTERS

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко підбив підсумок матчу третього туру групового етапу Ліги націй проти Німеччини (1:2).

Читайте такожДруга поспіль поразка в Лізі націй: збірна України з боєм поступилася Німеччині

Фахівець дав коментар в ефірі телеканалу "Футбол 1".

Відео дня

"Я залишився задоволений самовіддачею, планом на гру. Хлопці намагалися його виконати, терпіли. Було дуже важко. Німеччина - дуже пристойна команда з контролем м'яча, зі швидкими та сильними футболістами. Треба було боротися, працювати, підбирати та грати у футбол.

Що сказав гравцям у перерві? Терпіти, не відмовлятися від плану. Ми багато працювали без м'яча, переміщалися. Не треба було сідати в штрафній, треба було видавлювати суперника. Ми віддали володіння м'ячем, оскільки знаємо, що Німеччина зі швидкими гравцями робить пастки при пресингу. Відразу йде вертикальна передача і загострення 1 в 1. Ми програємо в цьому, треба було трохи змінити стратегію гри.

Але я залишився задоволений. Хоч ми і програли, але програли гідно. Приємно, що глядачі змогли побачити матч. Ми дуже скучили за всіма. З глядачами це інший футбол", - сказав Шевченко.

Тренер також підтримав воротаря Георгія Бущана, який допустив помилку при другому пропущеному голі:

"Я буду підтримувати Бущана, як і будь-якого молодого футболіста. Всі помиляються. Немає гравців, які не помиляються. Він виручав сьогодні, були моменти. Йому треба набратися впевненості. Це футбол, з усіма буває. Треба рухатися вперед".

Збірна України в Лізі націй: головне

  • Гра з Німеччиною проходила у Києві на НСК "Олімпійський" у присутності 17 тисяч глядачів.
  • У першому матчі Ліги націй 2020-2021 українська збірна з рахунком 2:1 виграла у команди Швейцарії, а потім була розгромлена Іспанією (0:4).
  • Після трьох турів Україна з 3 очками посідає у своїй групі третє місце. У паралельному матчі Іспанія перемогла Швейцарію з рахунком 1:0.
  • У цьому розіграші Ліги націй Україна дебютувала в Лізі А, куди пробилася за підсумками виступу в сезоні 2018-2019.
  • Свій наступний матч українці проведуть 13 жовтня вдома проти збірної Іспанії.