Глазго - один господарів Євро-2020 / REUTERS

Іспанський Більбао, ірландський Дублін, нідерландський Амстердам і шотландський Глазго офіційно підтвердили свою готовність прийняти матчі чемпіонату Європи з футболу, який був перенесений на 2021 рік.

Про це повідомляє euro2020.ria.ru.

"Державні органи влади надали УЄФА гарантії, що Більбао готовий прийняти матчі чемпіонату Європи в 2021 році", - повідомили в прес-службі оргкомітету турніру в Більбао.

Відео дня

У прес-службі Футбольної асоціації Ірландії заявили, що Дублін відправив до УЄФА письмове підтвердження готовності приймати турнір.

"Оргкомітет Дубліна, в який входять Футбольна асоціація Ірландії, міська рада, стадіон Дубліна і уряд Ірландії, підтверджує, що направив в УЄФА письмове підтвердження прийняти матчі Євро в 2021 році", - йдеться в заяві.

Читайте такожУЄФА переніс ключове засідання: виникла проблема з Євро-2020

У Нідерландах заявили, що підготовка до турніру проходить за графіком.

"З тих пір, як було прийнято рішення про перенесення Євро на 2021 рік, ми провели конструктивні переговори з УЄФА і з усіма партнерами. Все проходить за графіком і на позитивній основі. Муніципалітет Амстердама вже пообіцяв, що всі чотири матчі будуть зіграні в 2021 році. Зараз обговорюємо подальші деталі програми. "Йохан Кройфф Арена" теж підтвердила нові дати проведення матчів Євро", - підкреслили в прес-службі Королівського футбольного союзу Нідерландів.

Шотландська футбольна асоціація також зробила заяву про намір приймати турнір через рік.

Раніше офіційно підтвердили намір прийняти матчі Євро-2020 в наступному році у Копенгагені, Мюнхені, Баку та Санкт-Петербурзі.

Крім того, чемпіонат Європи повинні прийняти Бухарест, Будапешт, Рим і Лондон. Під питанням, за неофіційними даними, залишаються, столиці Італії і Великобританії.

Євро-2020 повинен відбутися з 11 червня по 11 липня 2021 року.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент УЄФА Александер Чеферін допустив можливість скорочення кількості господарів Євро-2020, заявивши, що "є проблеми" з трьома містами.