Київ-Баскет здолав господарів майданчика на останніх секундах / fbu.ua

Харківський Політехнік поступився на останніх секундах Київ-Баскету в домашньому поєдинку регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч – 86:88.

У господарів були підстави розраховувати на вдалий для себе перебіг поєдинку, повідомляє офіційний сайт змагань.

Після одужання від пошкодження повернувся в команду найкращий бомбардир Ті Джей Кромер. І харків’яни таки задавали тон у грі. Хоча американець і не був у цьому на перших ролях. Помітно активнішим був його співвітчизник Делван Грем. Кромер у середині чверті відзначився результативною передачею на триочковий Джавана та наприкінці влучив з середньої відстані. Однак господарі на той час вже втратили лідерство. Цьому посприяли влучні дальні постріли Луценка та Латковича. 

Відео дня

З початком другої чверті харків’яни відіграли поступово 8 очок відставання. Найбільше постаралися Грем з Кромером. Загалом за підсумками чверті Кромер набрав 7 очок та став третім за результативністю після Завадського та Грема. Гра вирівнялася й на велику перерву команди пішли за паритету. 

Господарі в першій половині більше кидали й забивали з середньої відстані 12 з 25-ти. Гості ж переважали за триочковими – 7 забитих з 16-ти. 

По перерві фаворита в боротьбі все ще не визначилося. Наприкінці третьої чверті кияни спробували забезпечити стратегічний відрив на заключну 10-хвилинку. Та останнім кидком Кромер скоротив різницю до 4-х очок. 

Читайте: Політехнік поступився вдома киянам: коментарі після матчу

У останній чверті харків’яни знову вирівняли становище. А серія влучних триочкових від Козлова двічі та Кромера повернула лідерство Політехніку. Та часу ще залишалося достатньо. Стратегічним стало триочкове влучання Петрова за 51 секунду до кінця ігрового часу. Кияни вийшли вперед на чотири очки. І хоча Джаван одразу відповів на це також дальнім влучанням, вирвати перемогу господарям не вдалося. Гості ефективніше зіграли на останніх нервових секундах. 

Відтак Київ-Баскет здобув усього 12-ту та шосту поспіль перемогу в регулярному чемпіонаті Суперліги Парі-Матч.

У господарів героєм матчу став Кромер одразу, який після травми став найрезультативнішим у складі своєї команди, а партнери за його допомоги до останньої секунди боролася за перемогу. Грем зробив записав дабл-дабл (20 очок, 11 підбирань). У гостей потужно зіграли Петров, Латкович та Крік.

Політехнік наступний поєдинок зіграє 1 лютого вдома проти Черкаських Мавп. Київ-Баскет того ж дня гратиме в Дніпрі. 

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ

Суперліга Парі-Матч

30 січня

Політехнік (Харків) – Київ-Баскет – 86:88 (16:24, 25:17, 21:25, 24:22)

Політехнік: Кромер 21 очко, 8 підбирань, 9 передач; Грем 20о, 11пд, 4пр; Завадський 18 о, 7пд, 2пр.

Київ-Баскет: Крік 22о, 7 пд, 1пр; Петров 18о, 6пд, 3пр; Латкович 17о, 7пд, 9пр.