Лауреати НОК Юлія Джима і Дмитро Підручний у компанії президента федерації біатлону Володимира Бринзака / НОК України

Сьогодні в Олімпійському домі відбулася церемонія вручення нагород найкращим спортсменам України за підсумками одразу двох спортивних місяців - грудня-2018 та березня-2019. Відзнаки отримали тріумфатори українського біатлону - Юлія Джима та Дмитро Підручний. Звання найкращих тренерів місяців, відповідно, здобули їхні наставники - Урош Велепець та Юрай Санітра.

Про це повідомляє офіційний сайт Національного комітету України.

Як пояснив президент НОК України Сергій Бубка, через напружений графік успішні представники зимових видів спорту традиційно отримують свої відзнаки вже навесні. 

Відео дня

Читайте також"Не бачу сенсу затримуватися": олімпійський призер Жан Беленюк зробив резонансну заяву

Найкращою спортсменкою грудня-2018 Юлія Джима стала завдяки чудовому виступу на 1-му етапі Кубка світу в Поклюці, де вона виборола «золото». Відзначимо, що на цьому успіхи жіночого біатлону не завершилися - «бронза» в естафеті на чемпіонаті світу-2019 в Естерсунді у березні стала поповненням української скарбнички нагород.

Свою нагороду отримав і українська сенсація на чемпіонаті світу Дмитро Підручний, який, обійшовши грізних суперників, здобув історичну для нашої країни перемогу у чоловічій гонці переслідування.

Для Дмитра Підручного це перша нагорода найкращого спортсмена місяця від НОК, для Юлії Джими – друга в кар'єрі.

Як повідомляв УНІАН, чемпіонка Європи з боротьби Оксана Лівач стала найкращою спортсменкою України у квітні.