На Кіпрі були розіграні нагороди IV чемпіонату світу з хортингу / World Horting Federation

На Кіпрі відбувся ІV чемпіонат світу з хортингу, в якому взяли участь 263 спортсмени з 7 країн. Збірну України представляли 80 атлетів. У змаганнях взяли участь спортсмени від 8 років у наступних вікових категоріях: юнаки, кадети, юніори, дорослі.

Як повідомляє офіційний сайт Спортивного комітету України, у загальнокомандному заліку українська команда посіла перше місце, здобувши 32 золоті, 24 срібні та 16 бронзових медалей серед всіх вікових категорій.

Читайте такожХортинг: універсальне українське єдиноборство починає завойовувати світ

Відео дня

Друге місце вибороли спортсмени з Латвії, третя позиція у заліку - за атлетами з Кіпру.

Віце-президент Української федерації хортингу Станіслав Федорів зазначив:

«Практично всі наші спортсмени повернулися з першості світу з медалями. Дорослі майже всі з золотом. Змагання відбувалися в чудовій атмосфері на фоні моря та під відкритим небом. Хочу відзначити, що бути першими стає все складніше, спортсмени з інших країн приїжджають все більш підготовленими. Нинішньому юнацькому складу в майбутньому доведеться не просто тримати нинішню планку. Але зараз ми своє завдання виконали – перше командне місце – це те за чим ми їхали на світову першість».

Хортинг - молодий вид спорту, що з'явився 10 років тому в Україні. Він поєднує в собі різні види єдиноборств - самбо, дзюдо, джиу-джитсу, тхеквондо, карате тощо. Унікальність хортингу, як переконують знавці, в тому, що він несе український патріотичний дух.