Розслідування триватиме близько року / фото: cnn.com

З'явилися нові подробиці аварії гелікоптера в Південній Каліфорнії з легендарним баскетболістом НБА Кобі Браянтом на борту.

Читайте такожЖурнал Time присвятив обкладинку загиблому баскетболісту Браянту (фото)

Про це повідомляє CNN з посиланням на представника Національної ради з безпеки на транспорті США (NTSB) Дженніфер Хоменді.

Відео дня

Вертоліт Sikorsky S-76 швидко набирав висоту і піднявся на 700 метрів над землею, щоб вийти з зони поганої видимості через сильну хмарність.

На цій висоті пілот почав спадний лівий поворот, після чого почалося падіння, яке відбулося з дуже великою швидкістю. Гелікоптер падав всього хвилину.

Хоменді зазначила, що на висоті 300 метрів гелікоптер вдарився об схил гори. Всього на 7-10 метрів вище перебувала її вершина, тому судно могло уникнути фатального зіткнення при іншому збігу обставин.

Слідчі все ще не знають, чому гелікоптер почав падати. Тіла жертв вже витягнуті з-під уламків. Повне розслідування аварії може зайняти близько року.

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася вранці 26 січня в районі міста Калабасас (Каліфорнія, США). Разом з відомим баскетболістом загинула його донька Джианна, а також ще сім осіб.

УНІАН раніше повідомляв про те, що очевидець зробив фото відразу після аварії вертольота Кобі Браянта.