Гравці вирішили не виходити на лід / фото nhl.com

Національна хокейна ліга прийняла рішення перенести чотири матчі розіграшу Кубка Стенлі, які повинні були відбутися в четвер і п'ятницю.

Читайте такожСин колишнього міністра: 22-річний російський хокеїст на смерть збив велосипедиста (фото)

Про це повідомив офіційний сайт НХЛ.

Відео дня

Хокеїсти восьми клубів, які продовжують боротьбу в плей-офф, відмовилися виходити на лід на знак протесту проти расизму і жорстокості поліцейських.

Ліга підтримала позицію гравців і перенесла поєдинки. Розклад другого раунду плей-офф буде змінено.

Свої матчі в ніч на 28 серпня повинні були провести "Філадельфія Флайерз" і "Нью-Йорк Айлендерс", а також "Вегас Голден Найтс" і "Ванкувер Кенакс". У ніч на 29 серпня не відбудуться дві гри - "Бостон Брюїнз" - "Тампа-Бей Лайтнінг", а також "Даллас Старз" - "Колорадо Евеланш".

Причиною такого кроку гравців і ліги став інцидент 23 серпня у Вісконсіні. Поліцейські сім разів вистрілили в спину темношкірому чоловікові Джейкобу Блейку, коли той сідав в машину після того, як спробував розняти двох жінок, що посварилися. Він отримав вогнепальні поранення і потрапив до реанімації. Після цього в США спалахнула нова хвиля протестів.

У НБА раніше також раніше було прийнято рішення перенести кілька ігор плей-офф через цю ситуацію.

Сезон в НХЛ: що потрібно знати

  • У березні сезон 2019-2020 був припинений через коронавірус. На початку серпня чемпіонат вдалося відновити.
  • НХЛ після рестарту сезону відразу почала проводити поєдинки плей-офф.
  • Початок фіналу Кубка Стенлі заплановано на 22 вересня, а 4 жовтня - найпізніша дата сьомого матчу вирішального протистояння за трофей.