Напис "Життя чорних важливі" на майданчику НБА / фото REUTERS

Продовження сезону в Національній баскетбольній асоціації знаходиться під загрозою зриву після того, як в штаті Вісконсін поліцейські поранили афроамериканця Джейкоба Блейка, сім разів вистріливши йому в спину.

Напередодні повинні були пройти три матчі першого раунду плей-офф НБА, проте команди прийняли рішення не виходити на майданчик на знак протесту.

Читайте такожБаскетболіст погнув кільце під час кидка в матчі НБА (відео)

Відео дня

Як повідомляє masslive.com, в Орландо відбулися збори гравців НБА. Дана зустріч почалася зі спілкування баскетболістів по відеозв'язку з членами сім'ї Блейка.

В ході обговорення "Лейкерс" і "Кліпперс" виступили за те, щоб бойкотувати решту сезону, проте більшість інших команд проголосували за його продовження.

Як зазначає Інсайдер Девід Олдрідж, зустріч баскетболістів завершилася "неприємним чином". Зокрема, найкращий баскетболіст світу Леброн Джеймс покинув зустріч. Він вважає, що продовжувати сезон не можна.

Відзначимо, що Джеймс емоційно висловився про ситуацію в Twitter.

"Н***й все це! Ми вимагаємо змін. Дістало", - написав Джеймс.

Очікується, що в четвер Рада керуючих НБА проведе позачергове засідання на тлі бойкоту матчів плей-офф гравцями.

23 серпня в Вісконсині поліцейські сім разів вистрілили в спину темношкірому чоловікові Джейкобу Блейку, коли той сідав в машину після того, як спробував розняти двох жінок, які посварилися. Він отримав вогнепальні поранення і знаходиться в реанімації. Після цього в США спалахнула нова хвиля протестів.

Сезон у НБА: що потрібно знати

  • У березні сезон 2019-2020 був припинений через коронавірус. 31 Липня чемпіонат вдалося відновити.
  • Команди проводять всі матчі в Орландо на території, яка належить "Уолт Дісней Компані". Ігри проходять без глядачів.
  • У числі гравців, які перехворіли коронавірусом, був українець Олексій Лень.
  • На даний момент в НБА проходять матчі першого раунду плей-офф. Вже визначилися три півфіналісти конференцій: "Майамі", а також "Торонто" і "Бостон", які зіграють один проти одного.