Раніше нейромережа могла працювати лише на Android 12 і старше / фото Google

Раніше цього року чат-бот Gemini став доступним на Android-пристроях, однак нейромережа могла працювати лише на ОС Android 12 і новіших версіях. Тепер Google непомітно розширила підтримку для старих смартфонів.

Як пише портал 9to5Google, свіжа версія Gemini отримала можливість роботи на пристроях з Android 10 і 11. Таке рішення компанія, імовірно, ухвалила для того, щоб їхній продукт став більш масовим.

Завантажити ШІ чат-бот власники старих смартфонів щонайменше з 4 ГБ ОЗП можуть прямо через магазин Play Store. На Android Gemini – це новий вид помічника, який прийшов на заміну класичному Assistant. Йому можна поставити запитання, попросити спланувати захід або допомогти в написанні тексту – і ви отримуєте відповіді в режимі реального часу.

Відео дня

У перспективі компанія планує розширити функціональність застосунку. Наприклад, Gemini матиме можливість керувати пристроями розумного будинку і налаштуваннями смартфона.

Старі Android-смартфони отримали штучний інтелект: де його знайти

Раніше цього року Samsung додала Galaxy AI, який працюють на основі технології ШІ від Google, у свої смартфони Galaxy S24. Згодом їх отримали Galasy S23, а до кінця травня оновляться S22 і S21. Штучний інтелект Google також використовується на власних смартфонах компанії Pixel 8.

Паралельно ми все частіше стали чути про гаджети-замінники телефонів. Це компактні пристрої розміром з пейджер і власним ШІ, який вміє взаємодіяти з додатками через голосові команди. До "ШІ-девайсів" відносять Humane AI Pin, Rabbit R1 і Pendant.

Також багато компаній, включно з Apple і Samsung, повернулися до ідеї "розумних" окулярів у стилі Google Glass. Нове покоління, оснащене нейромережами і чат-ботами в стилі ChatGPT, у перспективі може замінити смартфони, кажуть експерти.

Вас також можуть зацікавити новини: