Google позбавить WhatsApp безлімітного сховища для резервних копій / фото REUTERS

Четвертий за популярністю месенджер в Україні WhatsApp "уріже" функціонал для користувачів смартфонів на Android. Йдеться про обмеження зберігання резервної копії листування в хмарі Google Drive.

Зараз між Google та WhatsApp укладено угоду про безлімітне використання "гугл диска" для користувачів месенджера. Як з'ясували журналісти WABetaInfo, незабаром це зміниться і резервні копії чатів будуть враховуватися нарівні з іншими файлами, що знаходяться в хмарному сховищі.

Зареєструвавши обліковий запис Google, ви безкоштовно отримуєте 15 ГБ, але ці дані вже можуть бути зайняті фото/відео контентом та іншою інформацією. Як результат, місця для зберігання листування з WhatsApp просто не виявиться, тим паче, що окремі листування можуть легко займати кілька ГБ вільного простору.

Відео дня

Таким чином, WhatsApp буде виділяти кожному користувачеві програми на Android квоту для зберігання листування, а коли ліміт буде підходити до кінця, користувачеві запропонують видалити зайве – або придбати платний тариф.

Читайте такожКонкурент Telegram розвіяв міфи про безпеку популярного месенджера

Варто зауважити, що таке обмеження торкнеться тільки Android-користувачів, тоді як на володарях айфонів воно абсолютно ніяк не відіб'ється – дякуючи iCloud.

Раніше УНІАН вже розповідав про цікавий застосунок для смартфонів DM Me-All your Chats in One App. Це своєрідний хаб для месенджерів, який дозволяє одночасно спілкуватися в Viber, WhatsApp і Telegram, а також використовувати повідомлення SMS.

Вас також можуть зацікавити новини: