В середньому людина виконує 90 онлайн-завдань у день, користуючись гаджетами, йдеться у дослідженні від Vodafone / фото ua.depositphotos.com

У сучасному світі, для якого характерний розвиток нових цифрових технологій та можливостей штучного інтелекту, середньостатистична людина виконує 90 онлайн-завдань на день, використовуючи "розумні гаджети". 

Йдеться про буденні задачі, наприклад: сортування електронної пошти, оплата рахунків, планування подорожей та інші справи, якими займається людина онлайн через інтернет. Про це свідчить опитування у рамках кампанії "everyone.connected", проведене на замовлення Vodafone.

В ньому взяли участь 2000 дорослих. З'ясувалося, що вони зазвичай користуються інтернетом щонайменше дев’ять разів на день, щоб перевірити соціальні мережі, п’ять разів  - щоб записатися на зустріч, і шість разів - щоб транслювати контент, наприклад відео та музику.

Відео дня

В рамках опитування 54% респондентів відповіли, що їм було б важко прожити день без підключення до інтернету та без можливості виконувати звичні "онлайн-ритуали". 

Водночас 61% опитуваних стикалися з подібною ситуацією через недостатню кількість пам'яті на своєму пристрої, відсутності сигналу або недостатнього рівня заряду батареї. Тоді 41% людей відчули стрес, ще 31% - ізольованість, а 29% - тривожність. 

Дослідження також показало, що стабільний зв'язок допомагає 57% опитаних управляти фінансами, а 54% людей вважають, що саме завдяки цьому вони успішні у виконанні своїх буденних задач. 

Майже 4 з 10 людей (39%) використовують свій телефон для спілкування з друзями та сім’єю до трьох разів на день. 34% опитуваних назвали це найбільшою проблемою у випадках, якщо вони опинилися без підключення до інтернету; ще 34% кажуть, що найважче - не мати можливості займатися онлайн-покупками;  31% поставив на перше місце питання управління фінансами, а 21% каже, що відсутність інтернету негативно вплине на їхню роботу. 

Цікаво, що 38% опитаних назвали щоденну потребу в стабільному інтернеті важливішою за фізичні вправи, ще 29% вважають, зо зв'язок важливіший за спілкування. З 2000 опитаних 49% людей кажуть, що відчули б більший стрес, якби раптово не мали доступу до своїх даних та гаджетів. 

Метою опитування стало подолання цифрового розриву у суспільстві шляхом надання засобів зв’язку, навичок і пристроїв людям і компаніям у Великобританії, які живуть "без гаджетів". Його результати використали, щоб показати реальність таких людей у міні-документальному серіалі "Відключені", який вийшов YouTube

Як вчасно зрозуміти, що батарея смартфона більше "не тягне"

Раніше УНІАН писав про чотири симптоми швидкої смерті акумулятора смартфона, про які варто знати, якщо не бажаєте опинитися без зв'язку у невчасний для цього час.

Про те, що ваш акумулятор вже почав втрачати ємність, можна дізнатися навіть не заходячи до налаштувань. Про низку очевидних ознак читай тут

Вас також можуть зацікавити новини: