Microsoft замінила стандартний шрифт в додатках пакета Office / фото Microsoft

IT-гігант Microsoft вперше за 16 років змінив стандартний шрифт в своєму офісному пакеті додатків, зокрема Word, Excel, Powerpoint та інших. Відтепер замість Calibri за замовчуванням почне використовуватися Aptos.

Про це Microsoft повідомила у своєму блозі. У компанії стверджують, що новий шрифт "має чіткість, однорідність і чудово підходить для відображення на екранах з високою роздільною здатністю".

Шрифт Aptos створив дизайнер Стів Маттесон, також відомий за шрифтом Segoe UI, який використовується за замовчуванням в Windows Vista, 7, 8, 10 і 11. Фахівець заявив, що при роботі над Aptos надихався швейцарською типографікою середини XX століття.

Відео дня

Минулий шрифт – Calibri – використовувався в Word, Outlook, PowerPoint і Excel з 2007 року, більше ніж 16 років. Він залишиться доступний для вибору в налаштуваннях.

фото Microsoft

Microsoft відсьогодні почала проваджувати Aptos у свої офісні програми як шрифт за замовчуванням. Найближчим часом він з'явиться у всіх користувачів актуальних Windows.

Windows 11 перестали встановлювати, а W12 вийде до кінця 2024

Згідно з актуальними  даними, через майже два роки з релізу Windows 11 встановлена менше, ніж на 25% пристроїв. І це навіть попри те, що Microsoft раніше оголосила про припинення випуску великих оновлень для Windows 10.

Водночас Microsoft вже готується до запуску своєї наступної версії ОС. Однією з головних змін буде введення "плаваючої" панелі завдань, а також більше функцій AI.

Вас також можуть зацікавити новини: